δεξτροαμφεταμίνη (από του στόματος οδού)

Δοσολογία

Χαμένη δόση

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην πάρετε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το πάρετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Εάν ληφθούν πάρα πολλά, μπορεί να γίνει συνήθεια. Εάν εσείς ή το παιδί σας αισθανθείτε ότι το φάρμακο δεν λειτουργεί σωστά αφού το πάρετε για αρκετές εβδομάδες, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας και μην αυξήσετε τη δόση.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για τον Οδηγό Φαρμακευτικής, αν δεν έχετε.

Εάν εσείς ή το παιδί σας χρησιμοποιήσετε τη μορφή δισκίου αυτού του φαρμάκου και το παίρνετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Πάρτε την πρώτη δόση το πρωί. Οι άλλες δόσεις μπορούν να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας με 4 έως 6 ώρες μεταξύ των δόσεων.

Το καλύτερο είναι να παίρνετε το καψάκιο παρατεταμένης αποδέσμευσης το πρωί. Το να παίρνετε αυτό το φάρμακο το απόγευμα ή το βράδυ θα σας δυσκολευόταν να κοιμηθείτε.

Καταπιείτε τη κάψουλα παρατεταμένης απελευθέρωσης ολόκληρη. Μην συνθλίβετε, σπάτε ή το μασάτε.

Αποθήκευση

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.