διαβήτη και στεφανιαία νόσο

Τάσεις διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τον τρόπο παραγωγής και χρήσης ινσουλίνης στον οργανισμό. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει το σάκχαρο του αίματος. Όταν έχετε διαβήτη, το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σωστά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η κατάσταση μπορεί να επιταχύνει τη σκλήρυνση και τη στένωση (αθηροσκλήρωση) των στεφανιαίων αρτηριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη στεφανιαία νόσο.

Εάν έχετε διαβήτη και στεφανιαία νόσο, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Διαχειριστείτε τον διαβήτη σας και έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Να είσαι δραστήριος. Πάρτε φάρμακα για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και μην καπνίζετε. 1

Smith SC, et αϊ. (2011). AHA / ACCF δευτερογενής πρόληψη και θεραπεία μείωσης κινδύνου για ασθενείς με στεφανιαία και άλλη αθηροσκληρωτική αγγειακή νόσο: Ενημέρωση 2011: Οδηγός από την Heart Association και το Κολλέγιο Καρδιολογικής Εταιρείας. Circulation, 124 (22): 2458-2473. Διατίθεται επίσης στο διαδίκτυο: http: //circ.ahajournals/content/124/22/2458.full.

Rakesh Κ. Pai, MD, FACC – Καρδιολογία, Ηλεκτροφυσιολόγος. Robert A. Kloner, MD, PhD – Καρδιολογία

20 Ιουνίου 2014