εμβόλιο διφθερίτιδας, τετάνου, ακυτταρικό κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, εμβόλιο hib (ενδομυϊκή οδό) περιγραφή και εμπορικές ονομασίες

Το εμβόλιο διφθερίτιδας, τετάνου και ακυτταρικού κοκκύτη (επίσης γνωστό ως DTaP) σε συνδυασμό με αδρανοποιημένο ιό πολιομυελίτιδας και συζευγμένο με Haemophilus Β εμβόλιο (επίσης γνωστό ως IPV και Hib) είναι ένα εμβόλιο συνδυασμού που χορηγείται για προστασία από λοιμώξεις που προκαλούνται από διφθερίτιδα, τετάνου , κοκκύτη (μαύρος βήχας), πολιοϊός και Haemophilus influenzae τύπου b. Το εμβόλιο λειτουργεί προκαλώντας το σώμα να παράγει δική του προστασία (αντισώματα) από αυτές τις ασθένειες. Αυτό το εμβόλιο χορηγείται μόνο σε βρέφη και παιδιά ηλικίας 6 εβδομάδων έως 4 ετών και χορηγείται πριν από τα 5α γενέθλια του παιδιού.

Η διφθερίτιδα είναι μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα καρδιάς, νευρική βλάβη, πνευμονία και πιθανόν θάνατο. Ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών είναι μεγαλύτερος στα πολύ μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Το tetanus (επίσης γνωστό ως lockjaw) είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που προκαλεί σπασμούς και σοβαρούς μυϊκούς σπασμούς που μπορεί να είναι αρκετά ισχυροί για να προκαλέσουν κατάγματα οστού στη σπονδυλική στήλη. Η ασθένεια συνεχίζεται σχεδόν αποκλειστικά μεταξύ των ατόμων που δεν εμβολιάζονται ή δεν έχουν επαρκή προστασία από τα προηγούμενα εμβόλια.

Το κοκκύτη (επίσης γνωστό ως μαύρος βήχας) είναι μια σοβαρή ασθένεια που προκαλεί έντονες ξαφνικές βήχες που μπορεί να επηρεάσουν την αναπνοή. Το κοκκύτη μπορεί επίσης να προκαλέσει πνευμονία, μακροχρόνια βρογχίτιδα, επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλική βλάβη και θάνατο.

Ανάρτηση, σκόνη για αναστολή

Η πολιομυελίτιδα είναι μια πολύ σοβαρή λοίμωξη που προκαλεί παράλυση των μυών, συμπεριλαμβανομένων των μυών που σας επιτρέπουν να περπατάτε και να αναπνέετε. Μια λοίμωξη με πολιομυελίτιδα μπορεί να αφήσει ένα άτομο που δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς τη βοήθεια μιας αναπνευστικής μηχανής. Μπορεί επίσης να αφήσει ένα άτομο ανίκανο να περπατήσει χωρίς τιράντες ή να περιορίζεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Δεν υπάρχει θεραπεία για την πολιομυελίτιδα.

Η μόλυνση από τα βακτήρια του Haemophilus influenzae τύπου b (Hib) μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, όπως η μηνιγγίτιδα, που επηρεάζει τον εγκέφαλο, επιγλωττίτιδα που επηρεάζει το λαιμό και μπορεί να προκαλέσει θάνατο από ασφυξία, περικαρδίτιδα που επηρεάζει την καρδιά, πνευμονία οι πνεύμονες και η σηπτική αρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει τα οστά και τους αρθρώσεις.

Αυτό το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται μόνο από ή κάτω από την επίβλεψη του γιατρού του παιδιού σας ή άλλου εξουσιοδοτημένου επαγγελματία υγείας.

Αυτό το προϊόν διατίθεται στις ακόλουθες μορφές δοσολογίας