οδοντιατρική φροντίδα για ηλικιωμένους ενήλικες – επισκόπηση θεμάτων

Η οδοντιατρική περίθαλψη για τους ηλικιωμένους είναι σχεδόν η ίδια με αυτή των νεότερων ενηλίκων. Αλλά οι ηλικιωμένοι έχουν ανησυχίες ότι οι νεαροί ενήλικες δεν το κάνουν. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν

Μάλλον δεν σκέφτεστε συχνά την οδοντιατρική και τον αθλητισμό στην ίδια αναπνοή, αλλά ο Oakland, οδοντίατρος με έδρα την Καλιφόρνια Eric Yabu, DDS, σίγουρα το κάνει. Ο Yabu έχει διπλό καθήκον ως ομαδικό οδοντίατρο για το πρόγραμμα αθλητικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, όπου έχει αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάζει προσαρμοσμένους φρουρούς για τους αθλητές καθώς και να παρέχει επείγουσα περίθαλψη. Μακριά από το παιχνίδι, ο Yabu, ο οποίος είναι επίσης βοηθός κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Φρανσίσκο, βλέπει ασθενείς …

Οι οδοντοστοιχίες είναι “ψεύτικα δόντια”. Μπορούν να αντικαταστήσουν όλα τα δόντια στο στόμα σας (πλήρη οδοντοστοιχία) ή μόνο μερικά από αυτά (μερική οδοντοστοιχία). Εάν χρειάζεστε οδοντοστοιχίες, ο οδοντίατρος θα μετρήσει το στόμα σας και θα πάρει εντυπώσεις για να τις δημιουργήσει.

Θα πρέπει να φροντίζετε για τις οδοντοστοιχίες σας όπως θα κάνατε τα δόντια σας. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε τα ούλα σας. Εσείς ή ο φροντιστής σας πρέπει να βουρτσίζετε τα ούλα, τη γλώσσα και την οροφή του στόματός σας καθημερινά με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες πριν τοποθετήσετε τις οδοντοστοιχίες σας. Δείτε τον οδοντίατρό σας σε τακτική βάση.

Για να φροντίζετε για οδοντοστοιχίες

Για την φροντίδα των δοντιών και των ούλων

Φροντίδα οδοντοστοιχιών. Έχετε πρόβλημα να κρατήσετε μια οδοντόβουρτσα. Έχει ασθένεια των ούλων. Έχοντας φθορά των δοντιών στις ρίζες των δοντιών. Αντικατάσταση χαμένων δοντιών και σπασμένων γεμάτων.

Σταθείτε πάνω σε μια διπλωμένη πετσέτα ή ένα μπολ με νερό όταν εσείς ή ο φροντιστής σας παίρνετε τις οδοντοστοιχίες έξω. Αυτός ο τρόπος, αν τα ρίξετε, δεν θα σπάσουν. Αποθηκεύστε τις οδοντοστοιχίες σε χλιαρό νερό ή στο υγρό καθαρισμού οδοντοστοιχιών για μια νύχτα. Μην τα βάζετε σε ζεστό νερό και μην τα αφήνετε να στεγνώσουν. Αντικαταστήστε τις οδοντοστοιχίες κάθε 5 χρόνια. Η χρήση οδοντοστοιχιών καθημερινά “τους φθείρει” και θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Καθαρίστε τις οδοντοστοιχίες κάθε μέρα. Ο καθαρισμός βοηθά στην αποφυγή λεκέδων και βοηθά το στόμα να παραμείνει υγιές. Ξεπλύνετε τις οδοντοστοιχίες για να αφαιρέσετε τυχόν χαλαρά τρόφιμα. Βρέξτε τη βούρτσα και βουρτσίστε τις οδοντοστοιχίες με ένα καθαριστικό οδοντοστοιχιών όπως το Polident ή το Efferdent. Μην βουρτσίζετε με οδοντόκρεμα. Μπορεί να γρατσουνίσει τις οδοντοστοιχίες. Εσείς ή ο φροντιστής σας μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι χειρός ή ήπιο υγρό πιάτων. Μη χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά ή λευκαντικά. Βουρτσίστε απαλά κάθε επιφάνεια για να αποφύγετε ζημιές. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα σχεδιασμένη για τον καθαρισμό οδοντοστοιχιών ή μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.

Κοιτάξτε τα ούλα καθημερινά πριν βάλετε τις οδοντοστοιχίες. Αφήστε τα κόκκινα, διογκωμένα ούλα να επουλωθούν πριν τοποθετήσετε τις οδοντοστοιχίες ξανά. Αν η ερυθρότητα δεν εξαφανιστεί σε λίγες μέρες, καλέστε τον οδοντίατρο. Λευκά μπαλώματα στο εσωτερικό των μάγουλων θα μπορούσαν επίσης να σημάνουν ότι οι οδοντοστοιχίες δεν είναι κατάλληλες για τοποθέτηση. Αφήστε τις οδοντοστοιχίες έξω τουλάχιστον 6 ώρες κάθε μέρα. Το στόμα θεραπεύει πιο αργά με την ηλικία και χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει από την τριβή της φθοράς των οδοντοστοιχιών. Μην βάζετε με οδοντοστοιχίες που είναι πολύ μεγάλες, που κάνουν κλικ όταν τρώτε ή που δεν αισθάνονται καλά. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε στις οδοντοστοιχίες. Αλλά αν εξακολουθούν να σας προκαλούν προβλήματα μετά τις πρώτες εβδομάδες, μιλήστε στον οδοντίατρό σας για να τα τοποθετήσετε ξανά. Μην προσπαθήσετε να “διορθώσετε” τις οδοντοστοιχίες σας.