d-μαννόζη: χρήσεις, παρενέργειες, αλληλεπιδράσεις και προειδοποιήσεις

Carubinose, D-Manosa, Mannose, Seminose.

Η D-μαννόζη είναι ένα είδος ζάχαρης που σχετίζεται με τη γλυκόζη. Η D-μαννόζη χρησιμοποιείται για την πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTIs) και για τη θεραπεία του συνδρόμου γλυκοπρωτεϊνών με έλλειψη υδατανθράκων, μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή.

Η D-μαννόζη μπορεί να θεραπεύσει την ανεπάρκεια που προκαλείται από ένα γενετικό ελάττωμα που προκαλεί ανώμαλη καταστροφή και παραγωγή μαννόζης. Η D-μαννόζη μπορεί να εμποδίσει ορισμένα είδη βακτηριδίων να κολλήσουν στα τοιχώματα της ουροφόρου οδού και να προκαλέσουν μόλυνση.

Ανεπαρκείς αποδείξεις για; Θεραπεία μιας σπάνιας κληρονομικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο γλυκοπρωτεϊνών με έλλειψη υδατανθράκων τύπου 1b. Ορισμένες αναφορές υποδεικνύουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων D-μαννόζης βελτιώνει την απώλεια πρωτεϊνών, τη λειτουργία του ήπατος, το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα και τις διαταραχές της πήξης του αίματος σε άτομα με αυτή την κατάσταση. Πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI). Άλλες συνθήκες. Για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της D-μαννόζης για αυτές τις χρήσεις χρειάζονται περισσότερα στοιχεία.

Η D-μαννόζη φαίνεται να είναι ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες. Μπορεί να προκαλέσει χαλαρά κόπρανα και φούσκωμα. Σε υψηλές δόσεις, μπορεί να βλάψει τα νεφρά. Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις: Εγκυμοσύνη και θηλασμός: Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη χρήση της D-μαννόζης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Μείνετε στην ασφαλή πλευρά και αποφύγετε τη χρήση. Διαβήτης: Μερικές έρευνες δείχνουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να δυσχεράνει τον έλεγχο του σακχάρου στα άτομα με διαβήτη.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες για τις αλληλεπιδράσεις D-MANNOSE

Η κατάλληλη δόση D-μαννόζης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία του χρήστη και αρκετές άλλες συνθήκες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αρκετές επιστημονικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό της κατάλληλης κλίμακας δόσεων για την d-μαννόζη. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά προϊόντα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα ασφαλή και οι δοσολογίες μπορεί να είναι σημαντικές. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σχετικές οδηγίες στις ετικέτες προϊόντων και συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό σας ή τον γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε.

βιβλιογραφικές αναφορές

Alton G, Hasilik Μ, Niehues R, et αϊ. Άμεση χρήση της μαννόζης για τη βιοσύνθεση των γλυκοπρωτεϊνών των θηλαστικών. Glycobiology 199; 8: 285-95.

Davis JA, Freeze ΗΗ. Μελέτες του μεταβολισμού της μαννόζης και αποτελέσματα μακροχρόνιας κατάποσης της μαννόζης στο ποντίκι. Biochim Biophys Acta 200; 1528: 116-26.

de Lonlay Ρ, Cuer Μ, Vuillaumier-Barrot S, et αϊ. Υπερινσουλιναιμική υπογλυκαιμία ως σημάδι παρουσίας στην ανεπάρκεια φωσφομαννοζης ισομεράσης: Μια νέα εκδήλωση του συνδρόμου γλυκοπρωτεϊνών με έλλειψη υδατανθράκων που μπορεί να θεραπευτεί με μαννόζη. J Pediatr 199; 135: 379-83.

Freinkel Ν, Lewis NJ, Akazawa S, et αϊ. Το σύνδρομο των μελισσών – επιπτώσεις της τερατογένεσης της μαννόζης σε καλλιέργεια εμβρύου αρουραίου. N Engl J Med 198; 310: 223-30.

Hendriksz CJ, McClean Ρ, Henderson MJ, et αϊ. Επιτυχής θεραπεία του συνδρόμου γλυκοπρωτεϊνών με έλλειψη υδατανθράκων τύπου 1b με από του στόματος μαννόζη. Arch Dis Παιδί 200; 85: 339-40.

Michaels EK, Chmiel JS, Plotkin BJ, Schaeffer AJ. Επίδραση της D-μανόζης και της D-γλυκόζης σε βακτηριουρία Escherichia coli σε αρουραίους. Urol Res 198; 11: 97-102.

Niehues R, Hasilik Μ, Alton G, et αϊ. Σύνδρομο γλυκοπρωτεϊνών με έλλειψη υδατανθράκων τύπου Ib. Ανεπάρκεια φωσφομαννόζης ισομεράσης και θεραπεία με μαννόζη. J Clin Invest 199; 101: 1414-20.

Ofkel Ι, Goldhar J, Eshdat Υ, Sharon Ν. Η σημασία των προσκολλητικών ειδικών σε μαννόζη (λεκτίνες) σε λοιμώξεις που προκαλούνται από Escherichia coli. Scand J Infect Dis Suppl 198; 33: 61-7.

Ofek Ι, Mosek Α, Sharon Ν. Προσκόλληση Escherichia coli εξειδικευμένη κατά της μαννόζης που εκκρίνεται πρόσφατα στα ούρα ασθενών με λοιμώξεις της ουροφόρου οδού και απομονωθέντων στελεχών από τα μολυσμένα ούρα. Infect Immun 198; 34: 708-11.

Schaeffer AJ, Chmiel JS, Duncan JL, Falkowski WS. Ευαίσθητη στη μαννόζη προσκόλληση του Escherichia coli σε επιθηλιακά κύτταρα από γυναίκες με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. J Urol 198; 131: 906-10.

Venegas MF, Navas ΕΙ, Gaffney RA, et αϊ. Σύνδεση του Escherichia coli ποντικού τύπου 1 με την κολπική βλέννη. Infect Immun 199; 63: 416-22.

Westphal V, Kjaergaard δ, Davis JA, et αϊ. Γενετική και μεταβολική ανάλυση του πρώτου ενήλικα με συγγενή διαταραχή τύπου γλυκοζυλίωσης Ib: μακροπρόθεσμη έκβαση και αποτελέσματα της συμπλήρωσης μαννόζης. Mol Genet Metab 200; 73: 77-85.

Φυσικά φάρμακα Πλήρης βάση δεδομένων καταναλωτών Έκδοση. δείτε την Έκδοση Επαγγελματικής Βάσης Δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων. Τομέας Θεραπευτικής Έρευνας 2009.

Πρώην. Ginseng, βιταμίνη C, κατάθλιψη