κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας: το κόστος της αϋπνίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τους κινδύνους της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά δεν σκέφτονται τίποτα να πάρουν πίσω από το τιμόνι μετά από μια άγρυπνη νύχτα. Αλλά το φαινόμενο της ημέρας του λίγο ή καθόλου ύπνου μπορεί να εμποδίσει τις ικανότητές σας οδήγησης μέχρι το σημείο όπου είστε μειωμένοι σαν να είχατε πάρα πολλά να πίνετε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χρόνια αϋπνία επηρεάζει έναν στους 10 ανθρώπους. Και ενώ η αϋπνία μπορεί να επηρεάσει την ασφάλειά σας και την ποιότητα ζωής κατά τις ώρες που είστε ξύπνιοι, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Εκτός από την πρόκληση κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αϋπνία αυξάνει τον κίνδυνο για άλλα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων

Ο ύπνος επηρεάζει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε, να αντιδρούμε, να θυμόμαστε και να επιλύουμε προβλήματα. Το κτύπημα είναι ότι μπορούμε να αναπτύξουμε κάποια ανοχή στην έλλειψη ύπνου και δεν γνωρίζουμε πόσο πραγματικά υποφέρει η εγρήγορση και η απόδοσή μας.

Είναι σημαντικό να διακρίνετε την κούραση που σχετίζεται με την αϋπνία κατά τη διάρκεια της ημέρας από την υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας (EDS). Οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, ακόμη και μεταξύ των ιατρικών ερευνητών. Ωστόσο, υπάρχουν ξεχωριστές διαφορές.

Τα άτομα με EDS αισθάνονται τόσο νωθρά κατά τη διάρκεια της ημέρας ότι κατά κανόνα θα κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας εάν βρίσκονται σε μια βαρετή ή καθιστική κατάσταση. Θα μπορούσαν να κοιμηθούν ενώ σταμάτησαν σε φώτα πορείας ή κάθονταν σε αίθουσα αναμονής. Το EDS προκαλείται συνήθως από καταστάσεις όπως η άπνοια ύπνου, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, η ναρκοληψία, οι νευρολογικές παθήσεις όπως η νόσος του Parkinson, καθώς και πολλά φάρμακα.

Οι άνθρωποι με κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ κουρασμένοι, αλλά συνήθως δεν κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αγωνίζονται για να περάσουν τις δραστηριότητες μιας κανονικής ημέρας. Συμπτώματα της κούρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας περιλαμβάνουν

Η κόπωση είναι μια πιο ακριβής περιγραφή αυτού που οι άνθρωποι με την αϋπνία εμπειρία. Αν και είναι στερημένοι από τον ύπνο, τείνουν να αισθάνονται πιο κουρασμένοι από υπνηλία. Εάν έχετε αϋπνία, ίσως να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε. Τα άτομα με αϋπνία συνήθως βλέπουν γιατρό λόγω κόπωσης και κακής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όχι επειδή έχουν πρόβλημα να πέσουν ή να κοιμηθούν.