σακχαρώδης διαβήτης

Διαβήτης Insipidus

Τι είναι ο διαβήτης insipidus;

Τι είναι ο διαβήτης insipidus; Ποιοι είναι οι νεφροί και τι κάνουν; Πώς ρυθμίζεται το υγρό στο σώμα; Ποιοι είναι οι τύποι του διαβήτη insipidus; Ποιες είναι οι επιπλοκές του διαβήτη insipidus; Αναζητήστε την άμεση φροντίδα. Πώς διαγιγνώσκεται ο σακχαρώδης διαβήτης; Πώς θεραπεύεται ο διαβήτης insipidus; Διατροφή, Διατροφή και Διατροφή. Σημεία για να θυμάστε

Πολλές οργανώσεις παρέχουν υποστήριξη στους ασθενείς και τους επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής. Δείτε τον πλήρη κατάλογο των Οργανισμών Νεφρικής και Ουρολογικής Νόσου. (PDF, 345 KB)

Ο διαβήτης insipidus είναι μια σπάνια διαταραχή που συμβαίνει όταν οι νεφροί ενός ατόμου περάσουν έναν αφύσικα μεγάλο όγκο ούρων που είναι άοσμος-αραιός και άοσμος. Στους περισσότερους ανθρώπους, τα νεφρά περνούν περίπου 1 έως 2 γραμμάρια ούρων την ημέρα. Στα άτομα με έλλειψη διαβήτη, τα νεφρά μπορούν να περάσουν 3 με 20 γραμμάρια ούρων την ημέρα. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο με έλλειψη διαβήτη μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να πίνει μεγάλες ποσότητες υγρών.

Ο διαβήτης και ο σακχαρώδης διαβήτης -που περιλαμβάνει και διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 – δεν σχετίζονται, αν και οι δύο καταστάσεις προκαλούν συχνή ούρηση και συνεχή δίψα. Ο σακχαρώδης διαβήτης προκαλεί υψηλή γλυκόζη αίματος ή σάκχαρο αίματος, που οφείλεται στην ανικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί γλυκόζη αίματος για ενέργεια. Τα άτομα με διαβήτη insipidus έχουν φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Ωστόσο, τα νεφρά τους δεν μπορούν να εξισορροπήσουν το υγρό στο σώμα.

Ποιοι είναι οι νεφροί και τι κάνουν;

κεντρικός; νεφρογόνο; dipsogenic; κύησης

Τα νεφρά είναι δύο όργανα σχήματος φασολιών, το καθένα με το μέγεθος μιας γροθιάς. Βρίσκονται ακριβώς κάτω από το κλουβί, ένα σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Κάθε μέρα, τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν περίπου 120 έως 150 κιλά αίματος για να παράγουν περίπου 1 έως 2 γραμμάρια ούρων, αποτελούμενα από απόβλητα και επιπλέον υγρό. Τα ούρα ρέουν από τα νεφρά μέχρι την ουροδόχο κύστη μέσω σωλήνων που ονομάζονται ουρητήρες. Η κύστη αποθηκεύει ούρα. Όταν η κύστη αδειάζει, τα ούρα ρέουν έξω από το σώμα μέσω ενός σωλήνα που ονομάζεται ουρήθρα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ουροδόχου κύστης.

χειρουργική επέμβαση; μόλυνση; φλεγμονή; έναν όγκο. τραύμα στο κεφάλι

Κάθε μέρα, τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν περίπου 120 έως 150 κιλά αίματος για να παράγουν περίπου 1 έως 2 γραμμάρια ούρων.

Το σώμα ενός ατόμου ρυθμίζει το υγρό εξισορροπώντας την πρόσληψη υγρών και αφαιρώντας επιπλέον υγρό. Η δίψα συνήθως ελέγχει τον ρυθμό πρόσληψης υγρών ενός ατόμου, ενώ η ούρηση απομακρύνει το πιο ρευστό, αν και οι άνθρωποι χάνουν επίσης ρευστό μέσω εφίδρωσης, αναπνοής ή διάρροιας. Η ορμόνη αγγειοπιεστίνη, που ονομάζεται επίσης αντιδιουρητική ορμόνη, ελέγχει το ρυθμό απομάκρυνσης του υγρού μέσω της ούρησης. Ο υποθάλαμος, ένας μικρός αδένας που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου, παράγει αγγειοπιεστίνη. Η γειτονική υπόφυση αποθηκεύει την αγγειοπιεστίνη και την απελευθερώνει στην κυκλοφορία του αίματος όταν το σώμα έχει χαμηλή στάθμη υγρού. Η βαζοπρεσίνη σηματοδοτεί τα νεφρά να απορροφούν λιγότερο ρευστό από την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα λιγότερα ούρα. Όταν το σώμα έχει επιπλέον ρευστό, η υπόφυση απελευθερώνει μικρότερες ποσότητες αγγειοπιεσίνης και μερικές φορές καθόλου, έτσι ώστε τα νεφρά να απομακρύνουν περισσότερο υγρό από την κυκλοφορία του αίματος και να παράγουν περισσότερα ούρα.

χρόνια νεφρική νόσος; ορισμένα φάρμακα, ιδιαίτερα το λίθιο. χαμηλά επίπεδα καλίου στο αίμα. υψηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα. απόφραξη του ουροποιητικού συστήματος

δίψα; ξηρό δέρμα; κούραση; νωθρότητα; ζάλη; σύγχυση; ναυτία

Τα είδη του insipidus διαβήτη περιλαμβάνουν

Κάθε τύπος insipidus διαβήτη έχει διαφορετική αιτία.

Ο κεντρικός διαβήτης χωρίς έμφραγμα συμβαίνει όταν η βλάβη του υποθαλάμου ή της υπόφυσης ενός ατόμου προκαλεί διαταραχές στην κανονική παραγωγή, αποθήκευση και απελευθέρωση της αγγειοπιεστίνης. Η διάσπαση της αγγειοπιεσίνης προκαλεί στον νεφρό να απομακρύνει υπερβολικά μεγάλο υγρό από το σώμα, οδηγώντας σε αύξηση της ούρησης. Η βλάβη στον υποθάλαμο ή την υπόφυση μπορεί να προκύψει από τα ακόλουθα

Ο κεντρικός ασθενής του διαβήτη μπορεί επίσης να προκύψει από ένα κληρονομικό ελάττωμα στο γονίδιο που παράγει αγγειοπιεστίνη, αν και αυτή η αιτία είναι σπάνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αιτία είναι άγνωστη.

Πώς ρυθμίζεται το υγρό στο σώμα;

Ο νεφρογόνος διαβήτης δεν εμφανίζεται όταν τα νεφρά δεν ανταποκρίνονται κανονικά στη βαζοπρεσίνη και συνεχίζουν να αφαιρούν πάρα πολύ υγρό από την κυκλοφορία του αίματος ενός ατόμου. Ο νεφρογόνος διαβήτης χωρίς έμφυτο μπορεί να προκύψει από κληρονομικές μεταβολές γονιδίων ή μεταλλάξεις που εμποδίζουν τα νεφρά να ανταποκριθούν στη βαζοπρεσίνη. Άλλες αιτίες του νεφρογόνου διαβήτη insipidus περιλαμβάνουν

Οι αιτίες του νεφρογονικού διαβήτη insipidus μπορεί επίσης να είναι άγνωστες.

Ένα ελάττωμα στον μηχανισμό δίψας, που βρίσκεται στον υποθάλαμο ενός ατόμου, προκαλεί δυσψωκικό διαβήτη χωρίς έμβλημα. Αυτό το ελάττωμα έχει ως αποτέλεσμα μια μη φυσιολογική αύξηση της δίψας και της πρόσληψης υγρών που καταστέλλει την έκκριση αγγειοπιεστίνης και αυξάνει την παραγωγή ούρων. Τα ίδια γεγονότα και καταστάσεις που βλάπτουν τον υποθάλαμο ή την χειρουργική υπόφυση, λοίμωξη, φλεγμονή, όγκο, τραυματισμό στο κεφάλι – μπορούν επίσης να βλάψουν τον μηχανισμό δίψας. Ορισμένα φάρμακα ή προβλήματα ψυχικής υγείας ενδέχεται να προδιαθέτουν ένα άτομο σε διαβήτη χωρίς διαβήτη.

Ο διαβήτης κύησης δεν εμφανίζεται μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα ένζυμο που παράγεται από τον πλακούντα – ένα προσωρινό όργανο που ενώνει τη μητέρα και το μωρό – διασπά τη βασοπρεσίνη της μητέρας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες παράγουν περισσότερη προσταγλανδίνη, μια ορμόνη-όπως χημική ουσία που μειώνει την ευαισθησία των νεφρών στη βαζοπρεσίνη. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες που αναπτύσσουν έμβρυο διαβήτη χωρίς έμφυτο έχουν μια ήπια περίπτωση που δεν προκαλεί αισθητά συμπτώματα. Ο διαβήτης κύησης έρχεται συνήθως μακριά αφού η μητέρα παραδώσει το μωρό. Ωστόσο, μπορεί να επιστρέψει εάν η μητέρα ξαναβρεθεί.

Η κύρια επιπλοκή του διαβήτη insipidus είναι η αφυδάτωση εάν η απώλεια υγρού είναι μεγαλύτερη από την πρόσληψη υγρών. Σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν

Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και ακόμη και θάνατο.

Συνήθως, οι άνθρωποι μπορούν να αποτρέψουν την αφυδάτωση αυξάνοντας την ποσότητα των υγρών που πίνουν. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι πρέπει να πίνουν περισσότερα υγρά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση φροντίδα εάν παρουσιάσουν συμπτώματα πιο σοβαρής αφυδάτωσης, όπως

Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να διαγνώσει ένα άτομο με διαβήτη insipidus με βάση τα ακόλουθα

Η λήψη ενός ιατρικού και οικογενειακού ιστορικού μπορεί να βοηθήσει έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να διαγνώσει τον διαβήτη χωρίς έμβλημα. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα ζητήσει από τον ασθενή να επανεξετάσει τα συμπτώματά του και να ρωτήσει εάν η οικογένεια του ασθενούς έχει ιστορικό διαβήτη insipidus ή τα συμπτώματά του.

Ποιοι είναι οι τύποι του διαβήτη insipidus;

Μια φυσική εξέταση μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του διαβήτη insipidus. Κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης συνήθως εξετάζει το δέρμα και την εμφάνιση του ασθενούς, ελέγχοντας για σημεία αφυδάτωσης.

σύγχυση; ζάλη; νωθρότητα

ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό. φυσική εξέταση. ουροανάλυση; ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ; δοκιμή στέρησης ρευστού. απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI)

Η αρτηριακή πίεση του ασθενούς πέφτει πολύ χαμηλά ή ο ασθενής έχει γρήγορο καρδιακό παλμό όταν στέκεται. Ο ασθενής χάνει 5% ή περισσότερο του αρχικού σωματικού βάρους του. Η συγκέντρωση ούρων αυξάνεται ελαφρώς σε δύο έως τρεις διαδοχικές μετρήσεις.

Κεντρικός διαβήτης χωρίς έμφυτο. Μια συνθετική ή τεχνητή ορμόνη που ονομάζεται δεσμοπρεσσίνη θεραπεύει τον κεντρικό διαβήτη χωρίς έμφυτο. Το φάρμακο έρχεται ως ένεση, ρινικό σπρέι ή χάπι. Το φάρμακο λειτουργεί αντικαθιστώντας τη βαζοπρεσίνη που κανονικά παράγει το σώμα ενός ασθενούς. Αυτή η θεραπεία βοηθά τον ασθενή να χειριστεί τα συμπτώματα του κεντρικού διαβήτη, αλλά δεν θεραπεύει τη νόσο. Νεφρογόνος διαβήτης χωρίς έμφυτο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο νεφρογόνος διαβήτης χωρίς έμφυτο εξαφανίζεται μετά τη θεραπεία της αιτίας. Για παράδειγμα, η αλλαγή των φαρμάκων ή η λήψη μέτρων για την εξισορρόπηση της ποσότητας ασβεστίου ή καλίου στο σώμα του ασθενούς μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Τα φάρμακα για το νεφρογόνο διαβήτη insipidus περιλαμβάνουν διουρητικά, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνήθως συνταγογραφούν διουρητικά για να βοηθήσουν τους νεφρούς των ασθενών να απομακρύνουν το υγρό από το σώμα. Παραδόξως, σε άτομα με νεφρογόνο διαβήτη insipidus, μια κατηγορία διουρητικών που ονομάζεται θειαζίδες μειώνει την παραγωγή ούρων και βοηθά τα νεφρά των ασθενών να συγκεντρώνουν τα ούρα. Η ασπιρίνη ή η ιβουπροφαίνη επίσης βοηθούν στη μείωση της ποσότητας ούρων. Dipsogenic diabetes insipidus. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη βρει αποτελεσματική θεραπεία για το dippersogenic diabetes insipidus. Οι άνθρωποι μπορούν να δοκιμάσουν να πιπιλίζουν παγωτά ή ξινή καραμέλες για να υγράνουν το στόμα τους και να αυξάνουν τη ροή του σάλιου, γεγονός που μπορεί να μειώσει την επιθυμία να πίνουν. Για ένα άτομο που ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα για να ουρήσει εξαιτίας του δυσψιογόνου διαβήτη insipidus, η λήψη μίας μικρής δόσης δεσμοπρεσσίνης κατά την κατάκλιση μπορεί να βοηθήσει. Αρχικά, ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα παρακολουθεί τα επίπεδα νατρίου του αίματος του ασθενούς για να αποτρέψει την υπονατριαιμία ή τα χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα. Διαβήτης διαβήτη κύησης. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συνταγογραφήσει δεσμοπρεσσίνη για γυναίκες με διαβήτη κύησης χωρίς έμβλημα. Ο πλακούντας της μητέρας που περιμένει δεν καταστρέφει τη δεσμοπρεσσίνη, όπως και η αγγειοπιεστίνη. Οι περισσότερες γυναίκες δεν θα χρειαστούν θεραπεία μετά την παράδοση.

Ο διαβήτης insipidus είναι μια σπάνια διαταραχή που συμβαίνει όταν οι νεφροί ενός ατόμου περάσουν έναν αφύσικα μεγάλο όγκο ούρων που είναι άοσμος-αραιός και άοσμος. Το σώμα ενός ατόμου ρυθμίζει το υγρό εξισορροπώντας την πρόσληψη υγρών και αφαιρώντας επιπλέον υγρό. Η δίψα συνήθως ελέγχει τον ρυθμό πρόσληψης υγρών ενός ατόμου, ενώ η ούρηση απομακρύνει το πιο ρευστό, αν και οι άνθρωποι χάνουν επίσης ρευστό μέσω εφίδρωσης, αναπνοής ή διάρροιας. Η ορμόνη αγγειοπιεστίνη, που ονομάζεται επίσης αντιδιουρητική ορμόνη, ελέγχει το ρυθμό απομάκρυνσης του υγρού μέσω της ούρησης. Τα είδη των insipidus διαβήτη περιλαμβάνουν κεντρική, νεφρογόνο, dipsogenic, και την κύηση. Κάθε τύπος insipidus διαβήτη έχει διαφορετική αιτία. Η κύρια επιπλοκή του διαβήτη insipidus είναι η αφυδάτωση εάν η απώλεια υγρού είναι μεγαλύτερη από την πρόσληψη υγρών. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να διαγνώσει ένα άτομο με διαβήτη χωρίς έμβλημα βάσει ιατρικού και οικογενειακού ιστορικού, φυσική εξέταση, ανάλυση ούρων, εξετάσεις αίματος, δοκιμή στέρησης ρευστού και απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI). Η πρωταρχική θεραπεία για το διαβήτη insipidus περιλαμβάνει την κατανάλωση αρκετών υγρών για την πρόληψη της αφυδάτωσης.

Η εξέταση ούρων ελέγχει ένα δείγμα ούρων. Ένας ασθενής συλλέγει το δείγμα ούρων σε ένα ειδικό δοχείο στο σπίτι, στο γραφείο του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης ή σε μια εμπορική εγκατάσταση. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης ελέγχει το δείγμα στην ίδια θέση ή το αποστέλλει σε εργαστήριο για ανάλυση. Η δοκιμή μπορεί να δείξει εάν τα ούρα είναι αραιά ή συγκεντρωμένα. Η δοκιμή μπορεί επίσης να δείξει την παρουσία γλυκόζης, η οποία μπορεί να διακρίνει μεταξύ του διαβήτη insipidus και του σακχαρώδη διαβήτη. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί επίσης να έχει τον ασθενή να συλλέγει τα ούρα σε ειδικό δοχείο σε διάστημα 24 ωρών για να μετρήσει τη συνολική ποσότητα ούρων που παράγεται από τους νεφρούς.

Ποιες είναι οι επιπλοκές του διαβήτη insipidus;

Μια εξέταση αίματος περιλαμβάνει την αφαίρεση του αίματος ενός ασθενούς από το γραφείο ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης ή από μια εμπορική εγκατάσταση και την αποστολή του δείγματος σε εργαστήριο για ανάλυση. Η εξέταση αίματος μετρά τα επίπεδα νατρίου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διάγνωση του διαβήτη χωρίς έμφυτο και σε ορισμένες περιπτώσεις να καθορίσουν τον τύπο.

Μια δοκιμή στέρησης ρευστού μετράει τις μεταβολές στο σωματικό βάρος και τη συγκέντρωση των ούρων του ασθενούς μετά τον περιορισμό της πρόσληψης υγρών. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εκτελέσει δύο τύπους εξετάσεων στέρησης ρευστού

Η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI) είναι μια δοκιμή που λαμβάνει εικόνες των εσωτερικών οργάνων του σώματος και των μαλακών ιστών χωρίς τη χρήση ακτίνων Χ. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος τεχνικός εκτελεί τη διαδικασία σε ένα εξωτερικό ιατρείο ή ένα νοσοκομείο και ένας ακτινολόγος-ιατρός που ειδικεύεται στην ιατρική απεικόνιση – ερμηνεύει τις εικόνες. Ένας ασθενής δεν χρειάζεται αναισθησία, αν και οι άνθρωποι με φόβο για περιορισμένους χώρους μπορεί να λάβουν ελαφριά καταστολή. Μια μαγνητική τομογραφία μπορεί να περιλαμβάνει μια ένεση ειδικής χρωστικής, που ονομάζεται μέσο αντίθεσης. Με τα περισσότερα μηχανήματα MRI, το άτομο βρίσκεται σε ένα τραπέζι που ολισθαίνει σε μια διάταξη σε σχήμα σήραγγας που μπορεί να είναι ανοιχτή ή κλειστή στο ένα άκρο. Ορισμένες μηχανές μαγνητικής απεικόνισης επιτρέπουν στον ασθενή να βρίσκεται σε πιο ανοιχτό χώρο. Τα MRI δεν μπορούν να διαγνώσουν τον διαβήτη χωρίς έμβλημα. Αντ ‘αυτού, μια μαγνητική τομογραφία μπορεί να δείξει εάν ο ασθενής έχει προβλήματα με τον υποθάλαμο ή την υπόφυση του ή βοηθά τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να καθορίσει εάν ο διαβήτης χωρίς έμφυτο είναι η πιθανή αιτία των συμπτωμάτων του ασθενούς.

Η πρωταρχική θεραπεία για το διαβήτη insipidus περιλαμβάνει την κατανάλωση αρκετών υγρών για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να παραπέμπει ένα άτομο με έλλειψη διαβήτη σε έναν νεφρολόγο – έναν γιατρό που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων στα νεφρά – ή σε έναν ενδοκρινολόγο – έναν γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία διαταραχών των ορμονών που παράγουν αδένες. Η θεραπεία για συχνή ούρηση ή διαρκή δίψα εξαρτάται από τον τύπο του διαβήτη insipidus του ασθενούς

Τα περισσότερα άτομα με διαβήτη χωρίς έμβρυο μπορούν να αποτρέψουν σοβαρά προβλήματα και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή εάν ακολουθήσουν τις συστάσεις του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης και διατηρήσουν τα συμπτώματά τους υπό έλεγχο.

Αναζητήστε την άμεση φροντίδα

Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τροφής, η διατροφή και η διατροφή παίζουν ρόλο στην πρόκληση ή την πρόληψη του διαβήτη χωρίς έμφυτο.

Πώς διαγιγνώσκεται ο σακχαρώδης διαβήτης;

Πώς θεραπεύεται ο διαβήτης χωρίς έμφυτο;

Το Εθνικό Ινστιτούτο για τον Διαβήτη και τα Πεπτιδιακά και Νεφρικά Νοσήματα) και άλλες συνιστώσες της νοημοσύνης) διεξάγουν και υποστηρίζουν την έρευνα σε πολλές ασθένειες και καταστάσεις.

Φαγητό, διατροφή και διατροφή

Τι είναι και είναι σωστό για σας; αποτελούν μέρος της κλινικής έρευνας και βρίσκονται στην καρδιά όλων των ιατρικών προόδων. εξετάστε νέους τρόπους πρόληψης, ανίχνευσης ή θεραπείας ασθενειών. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν επίσης για να εξετάσουν άλλες πτυχές της φροντίδας, όπως η βελτίωση της ποιότητας ζωής για τα άτομα με χρόνιες ασθένειες. Μάθετε αν είναι σωστό για εσάς.

Τι είναι ανοικτό; που είναι επί του παρόντος ανοικτές και προσλαμβάνουν μπορούν να προβληθούν στο www.ClinicalTrials.

Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιέχουν περιεχόμενο σχετικά με τα φάρμακα και, όταν λαμβάνονται όπως προδιαγράφεται, τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Όταν είναι έτοιμο, αυτό το περιεχόμενο περιελάμβανε τις πιο πρόσφατες διαθέσιμες πληροφορίες. Για ενημερώσεις ή για ερωτήσεις σχετικά με οποιαδήποτε φάρμακα, επικοινωνήστε με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χωρίς χρέωση στο 1-888-INFO8 (1-888-463-6332) ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα wwwernment. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

Το περιεχόμενο αυτό παρέχεται ως υπηρεσία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαβήτη και Πεπτικιστικών και Νεφροπαθών), μέρος της νομοθεσίας).

Η Theernment θα ήθελε να ευχαριστήσει. Bessie Young, M.D., Μ.Ρ.Η., Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, Δρ. Joseph Verbalis, M.D., Πανεπιστήμιο Georgetown

Σημεία για να θυμάστε

Οκτώβριος 2015