διάγνωση – όγκος στον εγκέφαλο

ΜΜΚ όγκου εγκεφάλου

ΜΜΚ όγκου εγκεφάλου

Νέα, συνδέσεις και συνομιλίες για την υγεία σας

Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε όγκο στον εγκέφαλο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει διάφορες εξετάσεις και διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών

Εικόνα όγκου εγκεφάλου

Δοκιμές απεικόνισης. Η απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (MRI) χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει στη διάγνωση όγκων στον εγκέφαλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μια βαφή μπορεί να εγχυθεί μέσω μιας φλέβας στο χέρι σας κατά τη διάρκεια της μελέτης MRI.

Ορισμένες εξειδικευμένες συνιστώσες σάρωσης MRI – συμπεριλαμβανομένης της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας, μαγνητικής τομογραφίας και φασματοσκοπίας μαγνητικού συντονισμού – μπορεί να βοηθήσουν τον γιατρό σας να αξιολογήσει τον όγκο και να σχεδιάσει τη θεραπεία.

Άλλες δοκιμές απεικόνισης μπορεί να περιλαμβάνουν τη σάρωση με ηλεκτρονική τομογραφία (CT) και τη τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET).

Συλλογή και δοκιμή δείγματος μη φυσιολογικού ιστού (βιοψία). Μια βιοψία μπορεί να πραγματοποιηθεί ως μέρος μιας εργασίας για την απομάκρυνση του εγκεφαλικού όγκου, ή μπορεί να πραγματοποιηθεί βιοψία χρησιμοποιώντας βελόνα.

Μια στερεοτακτική βελόνα βιοψία μπορεί να γίνει για τον όγκο του εγκεφάλου στις δυσπρόσιτες περιοχές ή πολύ ευαίσθητες περιοχές του εγκεφάλου σας που μπορεί να υποστούν βλάβη από μια πιο εκτεταμένη λειτουργία. Ο νευροχειρουργός σας τρυπά μια μικρή τρύπα στο κρανίο σας. Στη συνέχεια εισάγεται μια λεπτή βελόνα μέσα από την οπή. Ο ιστός απομακρύνεται χρησιμοποιώντας τη βελόνα, η οποία συχνά καθοδηγείται από CT ή MRI σάρωση.

Το δείγμα βιοψίας εξετάζεται στη συνέχεια υπό μικροσκόπιο για να διαπιστωθεί αν είναι καρκινικό ή καλοήθη. Αυτές οι πληροφορίες είναι κρίσιμες για την καθιέρωση διάγνωσης και πρόγνωσης και, το σημαντικότερο, για την καθοδήγηση της θεραπείας.

Kym (& undefinedundefinedcommat; kdimmerman) δημοσιεύτηκε στο Brain Tumor Τετ, Ιουν 22 2:11 PM Προβολή

robinjenkins70 (& undefinedundefinedcommat; robinjenkins70) δημοσιεύτηκε στο Brain Tumor Τετ, 23 Μαΐου 12:46 μμ Προβολή

dawn0202 (& undefinedundefinedcommat; dawn0202) δημοσιεύτηκε στο Brain Tumor Τετ, 10 Μαΐου 9:20 AM Προβολή