βαθιά φλεβική θρόμβωση – τι συμβαίνει

Όταν έχετε θρόμβωση βαθιάς φλέβας (DVT), ο κύριος στόχος της θεραπείας είναι να αποτρέψετε τον θρόμβο αίματος να αναπτυχθεί ή να μετακινηθεί στους πνεύμονες. Εάν ο θρόμβος αίματος χαλαρώσει, μπορεί να ταξιδέψει στους πνεύμονες και να εμποδίσει τη ροή του αίματος (πνευμονική εμβολή). Μια πνευμονική εμβολή είναι έκτακτη ανάγκη. Η θεραπεία για DVT μειώνει τον κίνδυνο για αυτό το πρόβλημα.

Οι άνθρωποι φορούν κάλτσες συμπίεσης για άνεση, να κάνουν καλύτερα στον αθλητισμό και να βοηθήσουν στην πρόληψη σοβαρών ιατρικών καταστάσεων. Βασικά, βελτιώνουν τη ροή του αίματός σας. Μπορούν να μειώσουν τον πόνο και το πρήξιμο στα πόδια σας. Μπορούν επίσης να μειώσουν τις πιθανότητές σας να πάρετε βαθιά φλεβική θρόμβωση (DVT), ένα είδος θρόμβου αίματος και άλλα προβλήματα κυκλοφορίας. Έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη και πλεονεκτήματα, έτσι ώστε εσείς ή ο γιατρός σας θα πρέπει να αποφασίσετε ποια επιλογή θα λειτουργήσει καλύτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, Πνευμονικός εμβολισμός.

Μετά την πρώτη φορά που έχετε θρόμβωση βαθιάς φλέβας, υπάρχει κίνδυνος να υποστούν πάλι θρόμβους αίματος. Ο κίνδυνος μπορεί να εξαρτάται από το τι προκάλεσε τον θρόμβο αίματός σας και τον τρόπο θεραπείας του. Ο γιατρός σας θα σας βοηθήσει να προσπαθήσετε να αποφύγετε ξανά την εμφάνιση θρόμβων αίματος.

Εάν είχατε την ΤΟΡ, υπάρχει ο κίνδυνος μιας επώδυνης επιπλοκής που ονομάζεται μετα-θρομβωτικό σύνδρομο. Μπορείτε να βοηθήσετε να μειώσετε τον κίνδυνο αυτής της επιπλοκής με τις κάλτσες φαρμάκων και συμπίεσης.