μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου: άσκηση, διατροφή, ιατρική και πολλά άλλα

Θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου; Μερικές φορές μόνο μικρά τσιμπήματα στον τρόπο ζωής σας μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια. Δοκιμάστε αυτή τη βήμα προς βήμα προσέγγιση.

Η μέτρια σωματική δραστηριότητα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής κατά 30% έως 50%. Στόχος για 30 λεπτά άσκησης που παίρνει την καρδιά σας άντληση τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα. Το βιαστικό περπάτημα ή το κολύμπι είναι μερικές καλές επιλογές. Στις άλλες 2 μέρες, κάνετε άσκηση αντοχής, όπως ανύψωση βαρών.

Εάν έχετε ένα σφιχτό πρόγραμμα, σπάστε τη ρουτίνα άσκησης σε μικρά κομμάτια. Δοκιμάστε 15 λεπτά με τα πόδια το πρωί και άλλο πριν το μεσημεριανό γεύμα.

Εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, δεν χρειάζεται να υποχωρήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν χάσετε 5% έως 10% του βάρους σας, θα βελτιώσετε τους αριθμούς χοληστερόλης σας και θα μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Ακούγεται σαν ένα μη-brainer, αλλά μην παραλείψετε τα φάρμακά σας. Πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν τα φάρμακά τους με τον τρόπο που τους είπε ο γιατρός τους. Κατανοήστε τι σας εμποδίζει να παίρνετε το φάρμακό σας – όπως παρενέργειες, κόστος ή ξεχάσματα – και ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας.

Εάν επιμείνετε σε μια υγιεινή διατροφή θα μπορούσατε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε καρδιακές παθήσεις κατά 25%. Γεμίστε το πιάτο σας με διάφορα είδη φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως, ψαριών και άπαχου κρέατος. Μείνετε μακριά από επεξεργασμένα ή παρασκευασμένα τρόφιμα που συχνά είναι υψηλά σε αλάτι και γεμάτα με συντηρητικά.

Εάν πίνετε, οποιοδήποτε είδος αλκοόλ βοηθά την καρδιά σας, αλλά προσέξτε. Η υπερβολική αύξηση του κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για να πάρετε το όφελος χωρίς τον κίνδυνο, περιορίστε τον εαυτό σας σε ένα ποτό την ημέρα εάν είστε γυναίκα και δύο αν είστε άνδρας.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που το καταναλώνουν περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά σχεδόν 40% και το εγκεφαλικό επεισόδιο κατά περίπου 30%. Πηγαίνετε για τη μαύρη σοκολάτα και βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά είναι τουλάχιστον 70% κακάο. Είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία του ticker σας.

Κρατήστε τα μικρά σας τμήματα έτσι ώστε να μην κερδίζετε βάρος και να εργάζεστε σκληρότερα στην καρδιά σας.