περίληψη της θεραπείας της κυστικής ίνωσης

Μετά την διάγνωση ενός παιδιού, μια ομάδα επαγγελματιών υγείας θα δημιουργήσει ένα σχέδιο θεραπείας με βάση τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας του παιδιού. Μετά από ένα σχέδιο θεραπείας θα βοηθήσει το παιδί σας να ζήσει μια μακρύτερη, πιο υγιεινή ζωή.

Η καλύτερη διαθέσιμη θεραπεία βρίσκεται γενικά στα κέντρα φροντίδας της κυστικής ίνωσης. Αυτά τα κέντρα αντιμετωπίζουν τις ιατρικές, θρεπτικές και συναισθηματικές ανάγκες. Μπορείτε να βρείτε ένα μέσω επικοινωνίας με το Ίδρυμα Κυστικής Ίγχωσης στο www.cff.

Οι τακτικές επισκέψεις με την ομάδα επαγγελματιών υγείας που εμπλέκονται στη φροντίδα του παιδιού σας είναι σημαντικές. Ο γιατρός σας θα θελήσει να βεβαιωθεί ότι το παιδί σας τρώει σωστά και κερδίζει βάρος και αυξάνεται με κανονικό ρυθμό. Ο γιατρός θα καταγράψει το βάρος, το ύψος και το μέγεθος του παιδιού του παιδιού σας, ώστε να παρακολουθείτε το πώς αναπτύσσεται το παιδί σας με την πάροδο του χρόνου.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν το γιατρό σας να γνωρίζει πόσο σοβαρή είναι η ασθένεια και πώς επηρεάζει το σώμα του παιδιού σας.

Ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει για τις ανοσοποιήσεις του παιδιού σας και θα προγραμματίσει τις απαιτούμενες λήψεις. Τα παιδιά με κυστική ίνωση θα πρέπει να έχουν όλες τις συνιστώμενες λήψεις, καθώς και πνευμονοκοκκικές λήψεις. Για να μάθετε περισσότερα, Immunizations.

Αναπνευστική θεραπεία είναι οποιαδήποτε θεραπεία που επιβραδύνει τη βλάβη των πνευμόνων και βελτιώνει την αναπνοή. Το επίκεντρο αυτής της θεραπείας είναι η μείωση της λοίμωξης και η απαλλαγή από τη βλέννα ώστε να διατηρούνται οι πνεύμονες υγιείς. Τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της ποσότητας και του πάχους της βλέννας.

Άλλοι τρόποι για την απομάκρυνση της βλέννας από τους πνεύμονες περιλαμβάνουν ορισμένους τύπους κινήσεων, βήχα ή ασκήσεις που είναι γνωστές ως τεχνικές απομάκρυνσης των αεραγωγών.

Τα άτομα με σοβαρή πνευμονική νόσο μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιούν οξυγόνο στο σπίτι.

Αυτή η επεξεργασία λειτουργεί για να αντικαταστήσει ορισμένα πεπτικά ένζυμα, για να βεβαιωθεί ότι το σώμα απορροφά όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται και για να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τα εντερικά μπλοκαρίσματα. Η πεπτική θεραπεία περιλαμβάνει

Θεραπεία υποκατάστασης πεπτικού ενζύμου (όπως με Creon ή Pancreaze), για να βοηθήσει τα έντερα να απορροφούν θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα. Διατροφική θεραπεία για την αντικατάσταση χαμένων θρεπτικών ουσιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη λήψη βιταμινών, την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, κατανάλωσης θρεπτικών ποτών, τη λήψη μέσω σωλήνα στο στομάχι και, σε ορισμένες περιπτώσεις, Πρόληψη των εντερικών φραγμών με αποσκληρυντικά κόπρανα (για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα) και κλύσματα.