αιτία της κατάθλιψης

Τάσεις κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια. Δεν προκαλείται από προσωπική αδυναμία, και δεν είναι ένα ελάττωμα χαρακτήρα. Όταν έχετε κατάθλιψη, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τα επίπεδα δραστηριότητας σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου σας ή χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές μπορεί να είναι εκτός ισορροπίας.

Έχετε τη δουλειά σας, την υποθήκη σας – τη ζωή σας – σας ώθησε στην κατάθλιψη; Ο Δαλάι Λάμα μπορεί να βοηθήσει. Οι αρχαίες πρακτικές του θιβετιανού βουδισμού – διαλογισμός, νοοτροπία, ενσυναίσθηση και συμπόνια – προσφέρουν στους κόσμους κουρασμένους πολλούς ανθρώπους στον κόσμο μια καλύτερη προοπτική για τη ζωή και τις δυσκολίες τους. Με αίσθημα συμπόνιας για τους άλλους – βλέποντας ακόμη και τους εχθρούς μας σε ένα νέο φως – μπορούμε να διευκολύνουμε το στρες και το άγχος μας, ο Δαλάι Λάμα είπε σε πλήθος χιλιάδων, που συγκεντρώθηκαν για την επίσκεψή του στην Ατλάντα τον Οκτώβριο του 2007. .

Μερικές φορές ακόμη και ευτυχισμένα γεγονότα της ζωής, όπως ένας γάμος ή μια προώθηση, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη εξαιτίας του στρες που έρχεται με την αλλαγή.

Ακριβώς επειδή έχετε ένα μέλος της οικογένειας με κατάθλιψη ή έχετε αγχωτικά συμβάντα της ζωής δεν σημαίνει ότι θα πάρετε κατάθλιψη. Μπορείτε επίσης να πάρετε κατάθλιψη χωρίς να περάσετε από ένα αγχωτικό συμβάν.

Τα προβλήματα υγείας μπορούν επίσης να προκαλέσουν κατάθλιψη. Για παράδειγμα, η αναιμία και ο υπολειτουργικός θυρεοειδής αδένας (υποθυρεοειδισμός) μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας συνήθως θεραπεύει την κατάθλιψη.

Ορισμένα φάρμακα, όπως στεροειδή ή ναρκωτικά, μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη. Εάν σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το φάρμακο, η κατάθλιψη μπορεί να πάει μακριά.

της νέας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαβίωση με διαταραχή διατροφικής κατανάλωσης

Γονίδια: Η πιθανότητα να πάρετε μια περίοδο κατάθλιψης είναι μεγαλύτερη εάν άλλα μέλη της οικογένειας είχαν κατάθλιψη. Μπορεί να έχετε κληρονομήσει ένα χαρακτηριστικό που σας κάνει πιο πιθανό να πάρετε κατάθλιψη. Αν αυτό ισχύει για εσάς, ένα αγχωτικό συμβάν ζωής είναι πιο πιθανό να προκαλέσει κατάθλιψη. Σκέψεις σκέψης: Πώς νομίζετε ότι μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθάνεστε. Μπορεί να είναι πιο πιθανό να γίνει κατάθλιψη εάν τείνετε? Σκεφτείτε στα άκρα. Για παράδειγμα, σκεφτόμαστε: “Εάν δεν μπορώ να κάνω κάτι τέλειο, θα μπορούσα να σταματήσω κι εγώ, να επικεντρωθούμε στις αδυναμίες σας και να αγνοήσουμε τα δυνατά σας” Πάρτε τα πράγματα προσωπικά που έχουν λίγα ή τίποτα να κάνουν μαζί σας. μια αυστηρή ματιά στο πρόσωπό του, νομίζετε ότι “ο προϊστάμενός μου πρέπει να είναι τρελός σε μένα, γιατί αυτός (ή αυτή) δεν χαμογελά. Δώστε προσοχή στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, ή υπερβάλλετε τις πιθανότητες ενός κακού αποτελέσματος. Για παράδειγμα, σκεπτόμενος: “Αν κάνω λάθος, θα απολυθώ από τη δουλειά μου.