διτομή

Χρησιμοποιεί για Diotame

Θεραπευτική κατηγορία: αντιόξινο, περιέχον βισμούθιο

Χημική κατηγορία: σαλικυλικό, μη ασπιρίνη

Αυτό το φάρμακο διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Αυτό το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Η απώλεια υγρών που προκαλείται από τη διάρροια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάσταση. Σε μεγαλύτερα παιδιά με διάρροια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φάρμακο για διάρροια, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να δοθεί επαρκής ποσότητα υγρών για να αντικαταστήσει το υγρό που χάθηκε από το σώμα. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επίσης, τα παιδιά είναι συνήθως πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις των σαλικυλιών, ειδικά εάν έχουν πυρετό ή έχουν χάσει μεγάλες ποσότητες σωματικού υγρού λόγω εμέτου, διάρροιας ή εφίδρωσης.

Πριν από τη χρήση του διανομέα

Το βισμούθιο σε αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσκοιλιότητα στα παιδιά.

Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία της ναυτίας ή του εμέτου σε παιδιά ή εφήβους που έχουν ή αναρρώνουν από τη γρίπη ή την ανεμοβλογιά. Εάν υπάρχει ναυτία ή έμετος, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό του παιδιού γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι του συνδρόμου του Reye.

Η απώλεια υγρών που προκαλείται από τη διάρροια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, οι ηλικιωμένοι με διάρροια δεν πρέπει να παίρνουν αυτό το φάρμακο χωρίς πρώτα να ελεγχθούν με το γιατρό τους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να λαμβάνεται επαρκής ποσότητα υγρών για την αντικατάσταση του υγρού που χάνεται από το σώμα. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επίσης, οι ηλικιωμένοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις επιδράσεις των σαλικυλιών. Αυτό μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα παρενεργειών κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Επιπλέον, το βισμούθιο σε αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δυσκοιλιότητα στους ηλικιωμένους.

Οι μελέτες σε γυναίκες που θηλάζουν έχουν αποδείξει βλαβερές συνέπειες για τα βρέφη. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο θα πρέπει να συνταγογραφείται ή θα πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν υποσαλικυλικό βισμούθιο. Δεν μπορεί να είναι συγκεκριμένη για το Diotame. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Βεβαιωθείτε ότι ο επαγγελματίας του τομέα υγειονομικής περίθαλψης γνωρίζει αν βρίσκεστε σε κάποια ειδική διατροφή, όπως δίαιτα χαμηλού σε νάτριο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση αυτού του φαρμάκου

Για ασθενείς που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο για τη θεραπεία της διάρροιας

Εάν παίρνετε το πόσιμο εναιώρημα: Χρησιμοποιήστε το δοσιμετρικό κύπελλο που περιλαμβάνεται για να μετρήσετε τη σωστή ποσότητα του φαρμάκου. Εάν δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Εάν παίρνετε τα δισκία από του στόματος: Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο με ένα ποτήρι νερό. Μην συνθλίβετε ή μασάτε το δισκίο.

Εάν παίρνετε τα μασώμενα δισκία: Μασήστε το δισκίο ή αφήστε το να απολυμανθεί πλήρως στο στόμα σας πριν το καταπιείτε.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Η σωστή χρήση υποαλικυλικού βισμούθιου

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ελέγξτε τις ετικέτες όλων των εξωχρηματιστηριακών (OTC), μη συνταγογραφούμενων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων που λαμβάνετε τώρα. Εάν κάποια από αυτές περιέχει ασπιρίνη ή άλλα σαλικυλικά, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η χρήση άλλων προϊόντων που περιέχουν σαλικυλικό φάρμακο κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου μπορεί να οδηγήσει σε υπερδοσολογία. Εάν έχετε απορίες σχετικά με αυτό, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Για τους διαβητικούς ασθενείς

Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να έχετε πάρει υπερβολική δόση, λάβετε άμεση βοήθεια αμέσως. Η λήψη υπερβολικής δόσης αυτού του φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει απώλεια συνείδησης ή θάνατο. Τα συμπτώματα υπερδοσολογίας περιλαμβάνουν σπασμούς, απώλεια ακοής, σύγχυση, χτύπημα ή βούισμα στα αυτιά, σοβαρή υπνηλία ή κούραση, έντονη ενθουσιασμό ή νευρικότητα και γρήγορη ή βαθιά αναπνοή.

Εάν παίρνετε αυτό το φάρμακο για διάρροια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του διατομέα

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Σε μερικούς ασθενείς, το υποσαλικυλικό βισμούθιο μπορεί να προκαλέσει σκοτεινή γλώσσα ή / και γκριζωπό μαύρα κόπρανα. Αυτό είναι μόνο προσωρινό και θα πάει μακριά όταν σταματήσετε να παίρνετε αυτό το φάρμακο.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα Rx / OTC Rx και / ή OTC

Διμερείς παρενέργειες

υποσαλικυλικό βισμούθιο

Κατηγορία εγκυμοσύνης N Δεν ταξινομείται

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ηπατίτιδα Helicobacter Pylori Ομεπραζόλη, αμοξικιλλίνη, παντοπραζόλη, νεξίμιο, μετρονιδαζόλη, Prilosec

Διάρροια λοπεραμίδη, Lomotil, Imodium, Florastor, Acidophilus, ατροπίνη / διφαινοξυλάτη

Διάρροια, Χρόνια λοπεραμίδη, Imodium, Pepto-Bismol, υποσαλικυλικό βισμούθιο, Imodium Α-D, Kaopectate

Λιμφοκυτταρική κολίτιδα λοπεραμίδη, σουλφασαλαζίνη, πεπττο-μπισμόλη, υποσαλικυλικό βισμούθιο, αζουλφιδίνη, καουκεκετάτη