θα μπορούσε να υπάρξει μια θεραπεία για τον διαβήτη;

Τάσεις διαβήτη

Με όλη την έρευνα για το διαβήτη και την πρόοδο στις θεραπείες διαβήτη, είναι δελεαστικό να σκεφτεί κανείς ότι έχει βρει σίγουρα μια θεραπεία διαβήτη μέχρι τώρα. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει θεραπεία για διαβήτη – ούτε διαβήτη τύπου 1 ούτε διαβήτη τύπου 2.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, μια κυψέλη, κοπή, ή ξύσιμο στο πόδι δεν είναι μεγάλη υπόθεση – ένα “ouch!” και ένα βιαστικά εφαρμοσμένο επίδεσμο, και έχει τελειώσει. Όχι εάν έχετε διαβήτη, η σχολαστική καθημερινή φροντίδα ποδιών είναι εξίσου σημαντική με την παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα, της χοληστερόλης και των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης. Δυστυχώς, η ευαισθητοποίηση του διαβήτη για την υγεία των ποδιών δεν έχει χρωματιστή κορδέλα ή εθνική φωνή », λέει ο James Wrobel, DPM, του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Michigan. .

Όχι. Οι φυσικές θεραπείες όπως η βαθιά κοιλιακή αναπνοή, η προοδευτική χαλάρωση των μυών, η καθοδηγούμενη απεικόνιση και η βιοανάδραση μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες. Και το συναισθηματικό άγχος επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Έτσι, η μάθηση για να χαλαρώσετε είναι σημαντική στη διαχείριση του διαβήτη σας.

Τα συμπληρώματα δεν θεραπεύουν ούτε τον διαβήτη. Ορισμένα φυσικά συμπληρώματα μπορεί να αλληλεπιδρούν επικίνδυνα με το φάρμακο διαβήτη σας. Άλλοι έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη βελτίωση του διαβήτη σας, αλλά πάντα συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Να είστε σκεπτικοί σχετικά με τις διεκδικήσεις για τη θεραπεία του διαβήτη. Μια πραγματική θεραπεία θα έχει δοκιμαστεί επανειλημμένα σε κλινικές δοκιμές με σαφή επιτυχία.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει θεραπεία για διαβήτη, ο διαβήτης μπορεί να αντιμετωπιστεί και να ελεγχθεί, και μερικοί άνθρωποι μπορούν να πάνε σε ύφεση. Για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το διαβήτη, πρέπει να κάνετε τα εξής

Διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να τα κρατάτε όσο πιο κοντά γίνεται στο μέτρο του δυνατού κάθε μέρα: Ελέγχετε τα επίπεδα γλυκόζης σας συχνά. Πάρτε το φάρμακο διαβήτη σας τακτικά. Εξισορροπήστε την πρόσληψη τροφής με φαρμακευτική αγωγή, άσκηση, διαχείριση άγχους και καλές συνήθειες ύπνου.

Σχεδιάστε τι τρώτε σε κάθε γεύμα. Προσέχετε στο σχέδιο διατροφής του διαβήτη όσο πιο συχνά γίνεται.

Φέρτε υγιεινά σνακ μαζί σας. Θα είναι λιγότερο πιθανό να σνακάρει τις κενές θερμίδες.

Ασκήσου τακτικά. Η άσκηση σας βοηθάει να σας κρατάει κατάλληλη, να καίει θερμίδες και βοηθά στην ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας.

Συνεχίστε με τα ιατρικά σας ραντεβού. Αυτό περιλαμβάνει το γιατρό σας, τον εκπαιδευτικό για το διαβήτη, τον οφθαλμίατρο, τον οδοντίατρο, τον φαρμακοποιό και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Χειρουργική απώλεια βάρους

Μετά από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους, πολλά άτομα με διαβήτη τύπου 2 βλέπουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους να επιστρέφουν κοντά σε φυσιολογικά επίπεδα Μερικοί εμπειρογνώμονες το ονομάζουν απαλλαγή. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να μην χρειάζονται πλέον φάρμακα για το διαβήτη μετά από χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους.

Το μεγαλύτερο βάρος ενός ατόμου χάνει μετά τη χειρουργική επέμβαση, η μεγαλύτερη βελτίωση στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Μετά από χειρουργική επέμβαση, εάν επιστραφεί επιπλέον βάρος, ο διαβήτης σας μπορεί επίσης να επιστρέψει.

η κατοχή και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι πολύ σημαντικές για τη διαχείριση του διαβήτη. Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη διατροφή του διαβήτη, να ασκείστε τακτικά, να διαχειρίζεστε το άγχος σας και να επισκέπτεστε το γιατρό σας τακτικά για τις αναγκαίες εξετάσεις.