σακχαρώδης διαβήτης: τύποι, συμπτώματα, αιτίες, θεραπείες

Τάσεις διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης (ή ο διαβήτης) είναι μια χρόνια, δια βίου πάθηση που επηρεάζει την ικανότητα του σώματός σας να χρησιμοποιεί την ενέργεια που βρίσκεται στα τρόφιμα. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι διαβήτη: ο διαβήτης τύπου 1, ο διαβήτης τύπου 2 και ο διαβήτης κύησης.

Συνολικά έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τον διαβήτη στο Ηνωμένο Βασίλειο: $ 218 δισ. Εκτιμώμενος αριθμός ατόμων στις Η.Π.Α. που έχουν prediabetes: 79 εκατομμύρια? Συνολικά έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για την κάλυψη των υποοικογενών: 25 δισ. Δολάρια. Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σε διάστημα τριών ετών εάν ακολουθήσετε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης: 58%. Ο χρόνος διάγνωσης του διαβήτη μπορεί να καθυστερήσει μέσω του τρόπου ζωής ή της παρέμβασης σε φάρμακα: έως 10 έτη. Μειωμένος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη σε διάστημα τριών ετών αν …

Δεδομένου ότι τα κύτταρα δεν μπορούν να πάρουν τη γλυκόζη, συσσωρεύεται στο αίμα σας. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορούν να βλάψουν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στα νεφρά, την καρδιά, τα μάτια ή το νευρικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο διαβήτης – ειδικά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία – μπορεί τελικά να προκαλέσει καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική νόσο, τύφλωση και νευρική βλάβη στα νεύρα στα πόδια.

Ο διαβήτης τύπου 1 ονομάζεται επίσης ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης. Ονομάζονταν νεανικός διαβήτης, επειδή αρχίζει συχνά στην παιδική ηλικία.

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια αυτοάνοση κατάσταση. Προκαλείται από το σώμα που επιτίθεται στο δικό του πάγκρεας με αντισώματα. Σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, το κατεστραμμένο πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη.

Αυτός ο τύπος διαβήτη μπορεί να προκληθεί από γενετική προδιάθεση. Θα μπορούσε επίσης να είναι το αποτέλεσμα ελαττωματικών βήτα κυττάρων στο πάγκρεας που κανονικά παράγουν ινσουλίνη.

Διάφοροι ιατρικοί κίνδυνοι συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 1. Πολλοί από αυτούς προέρχονται από βλάβη στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στα μάτια σας (αποκαλούμενη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια), νεύρα (διαβητική νευροπάθεια) και νεφρά (διαβητική νεφροπάθεια). Ακόμα πιο σοβαρός είναι ο αυξημένος κίνδυνος καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η θεραπεία για διαβήτη τύπου 1 περιλαμβάνει λήψη ινσουλίνης, η οποία πρέπει να εγχυθεί μέσω του δέρματος στον λιπώδη ιστό παρακάτω. Οι μέθοδοι ένεσης ινσουλίνης περιλαμβάνουν