τη διατροφή του διαβήτη: συμπεριλαμβανομένων των γλυκών στο σχέδιο γεύματός σας

Εξετάστε υποκατάστατα ζάχαρης

Ως μέρος της διατροφής του διαβήτη, τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να προσφέρουν τη γλυκύτητα της ζάχαρης χωρίς τις θερμίδες. Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις θερμίδες και να επιμείνετε σε ένα υγιεινό σχέδιο γεύματος – ειδικά όταν χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη σε καφέ και τσάι, σε δημητριακά ή σε ψητά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, τα τεχνητά γλυκαντικά θεωρούνται δωρεάν τρόφιμα επειδή περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες και δεν υπολογίζονται ως υδατάνθρακες, λίπος ή άλλα τρόφιμα στο σχέδιο γεύματος σας.

Αναθεωρήστε τον ορισμό της γλυκιάς

Παραδείγματα τεχνητών γλυκαντικών περιλαμβάνουν

Τα τεχνητά γλυκαντικά δεν προσφέρουν απαραιτήτως ένα δωρεάν δελτίο για τα γλυκά.

Δύο φυσικά παραγόμενα γλυκαντικά, stevia (Truvia, Pure Via) και νέκταρ αγαύης, προσφέρουν μια άλλη επιλογή όταν πρόκειται για την γλύκανση του φαγητού σας. Λάβετε υπόψη ότι ο λόγος ζάχαρης προς γλυκαντικό είναι διαφορετικός για κάθε προϊόν, επομένως ίσως χρειαστεί να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε τη γεύση που σας αρέσει. Επίσης, το νέκταρ αγαύης δεν είναι θερμιδικό ή χωρίς υδατάνθρακες, οπότε δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για απώλεια βάρους, αλλά έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από ό, τι η ζάχαρη, επομένως δεν θα επηρεάσει το επίπεδο γλυκόζης σας.

Η διατροφή του διαβήτη δεν σημαίνει τίποτα για γλυκά. Αν τους λαχταράτε, ζητήστε από έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο να σας βοηθήσει να συμπεριλάβετε τις αγαπημένες σας απολαύσεις στο σχέδιο γεύματος σας. Ένας διαιτολόγος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης και λίπους στις αγαπημένες σας συνταγές. Και μην εκπλαγείτε εάν τα γούστα σας αλλάξουν καθώς υιοθετείτε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Τα τρόφιμα που αγαπάτε κάποτε μπορεί να φαίνονται πολύ γλυκά – και υγιή υποκατάστατα μπορεί να γίνει η νέα σας ιδέα για νόστιμα.

Ακετοσουλφάμη (Sunett, Sweet One), ασπαρτάμη (Equal, NutraSweet), σακχαρίνη (SugarTwin, Sweet’N Low), σουκραλόζη (Splenda)

Παρακολουθήστε τις θερμίδες και τους υδατάνθρακες. Πολλά προϊόντα που παρασκευάζονται με τεχνητά γλυκαντικά, όπως ψημένα προϊόντα και τεχνητά γλυκαμένα γιαούρτια ή πουτίγκα, περιέχουν ακόμα θερμίδες και υδατάνθρακες που μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα · οι αλκοόλες ζάχαρης δεν είναι θερμίδες. Οι αλκοόλες ζάχαρης, ένας άλλος τύπος γλυκαντικών μειωμένων θερμίδων, χρησιμοποιούνται συχνά σε καραμέλες χωρίς ζάχαρη, τσίχλες και επιδόρπια. Ελέγξτε τις ετικέτες προϊόντων για λέξεις όπως “isomalt”, “maltitol”, “μαννιτόλη”, “σορβιτόλη” και “ξυλιτόλη”. Τα τρόφιμα χωρίς ζάχαρη που περιέχουν αλκοόλες σακχάρων έχουν ακόμα θερμίδες. Και σε μερικούς ανθρώπους, αλκοόλες σακχάρου μπορεί να προκαλέσουν διάρροια.