διάγνωση – οισοφαγικές ποικιλίες

Ενδοσκοπία

Ενδοσκοπία

Μια διαδικασία ενδοσκόπησης περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός μακρύ, εύκαμπτο σωλήνα (ενδοσκόπιο) κάτω από το λαιμό σας και στον οισοφάγο σας. Μια μικρή φωτογραφική μηχανή στο τέλος του ενδοσκοπίου επιτρέπει στον ιατρό σας να εξετάσει τον οισοφάγο, το στομάχι και την αρχή του λεπτού εντέρου (δωδεκαδάκτυλο).

Εάν έχετε κίρρωση, ο γιατρός σας θα πρέπει να σας επισημάνει για οισοφαγικές μεταλλάξεις όταν έχετε διαγνωστεί. Πόσο συχνά θα υποβληθείτε σε εξετάσεις ελέγχου εξαρτάται από την κατάστασή σας. Κύρια τεστ που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των οισοφαγικών κιρσών είναι

Εξέταση ενδοσκοπίου. Μια διαδικασία που ονομάζεται ανώτερη γαστρεντερική ενδοσκόπηση είναι η προτιμώμενη μέθοδος διαλογής για κιρσούς. Ο γιατρός σας εισάγει έναν λεπτό, εύκαμπτο, αναμμένο σωλήνα (ενδοσκόπιο) μέσα από το στόμα σας και στον οισοφάγο, στο στομάχι και στην αρχή του λεπτού εντέρου (δωδεκαδάκτυλο).

Ο γιατρός θα ψάξει για διασταλμένες φλέβες, θα τις μετρήσει, αν βρεθεί και θα ελέγξει για κόκκινες ραβδώσεις και κόκκινες κηλίδες, οι οποίες συνήθως υποδηλώνουν σημαντικό κίνδυνο αιμορραγίας. Η θεραπεία μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της εξέτασης.