διαβητική τύπου νευροπάθειας: τα συμπτώματα λένε την ιστορία

Αντί να επηρεάζει τα άκρα των νεύρων στα πόδια, τα πόδια, τα χέρια και τα χέρια, όπως η περιφερική νευροπάθεια, η ριπικουλουλωτική νευροπάθεια επηρεάζει τα νεύρα στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς ή τα πόδια. Επίσης ονομάζεται διαβητική αμυοτροφία, μηριαία νεύρωση ή εγγύς νευροπάθεια, η κατάσταση αυτή είναι πιο συχνή σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα συμπτώματα είναι συνήθως στη μία πλευρά του σώματος, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να εξαπλωθούν και στην άλλη πλευρά. Οι περισσότεροι άνθρωποι βελτιώνονται τουλάχιστον εν μέρει με την πάροδο του χρόνου, αν και τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται συχνά από

Η μονοευρωπάθεια συνεπάγεται βλάβη σε ένα συγκεκριμένο νεύρο. Το νεύρο μπορεί να είναι στο πρόσωπο, στον κορμό ή στο πόδι. Η μονοευροπάθεια, η οποία μπορεί επίσης να ονομάζεται εστιακή νευροπάθεια, συχνά εμφανίζεται ξαφνικά. Είναι συνηθέστερη στους ηλικιωμένους. Αν και η μονοευρωπάθεια μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, συνήθως δεν προκαλεί μακροπρόθεσμα προβλήματα. Τα συμπτώματα συνήθως μειώνονται και εξαφανίζονται μόνοι τους μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες. Τα σημάδια και τα συμπτώματα εξαρτώνται από το νεύρο που εμπλέκεται και μπορεί να περιλαμβάνει

Η νευροπάθεια της ρινοπνευμονίας (διαβητική αμυοτροφία)

Μερικές φορές η μονοεραπεία εμφανίζεται όταν συμπιέζεται ένα νεύρο. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι ένας κοινός τύπος νευροπάθειας συμπίεσης σε άτομα με διαβήτη.

Μονοευροπάθεια

Τα σημεία και τα συμπτώματα του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα περιλαμβάνουν

Φροντίστε να συζητήσετε με το γιατρό σας οποιαδήποτε συμπτώματα νευροπάθειας. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και την πρόληψη πιο σοβαρών προβλημάτων.