διγοξίνη ενδοφλεβίως

Θεραπευτική κατηγορία: Καρδιαγγειακός παράγοντας

Χρήσεις για τη διγοξίνη

Φαρμακολογική κατηγορία: Καρδιακός γλυκοζίτης

Χημική κατηγορία: Digitalis Glycoside

Η διγοξίνη ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται καρδιακές γλυκοσίδες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της δύναμης και της αποτελεσματικότητας της καρδιάς ή για τον έλεγχο του ρυθμού και του ρυθμού της καρδιάς. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μειωμένη διόγκωση των χεριών και των αστραγάλων σε ασθενείς με καρδιακά προβλήματα.

η διγοξίνη χορηγείται μόνο από ή υπό την άμεση επίβλεψη ενός γιατρού.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για τη διγοξίνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στη διγοξίνη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τα αποτελέσματα της ένεσης διγοξίνης για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Πριν από τη χρήση της διγοξίνης

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν παιδιατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης διγοξίνης σε παιδιά με καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο, τα βρέφη είναι πιο πιθανό να είναι πολύ ευαίσθητα στις επιδράσεις της έγχυσης διγοξίνης που μπορεί να απαιτούν ατομική δόση για βρέφη που λαμβάνουν ένεση διγοξίνης.

Οι κατάλληλες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης διγοξίνης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα νεφρικής ή καρδιακής ανεπάρκειας που σχετίζονται με την ηλικία, τα οποία μπορεί να απαιτούν προσοχή και προσαρμογή της δόσης για τους ασθενείς που λαμβάνουν διγοξίνη.

Μελέτες σε γυναίκες υποδηλώνουν ότι αυτό το φάρμακο παρουσιάζει ελάχιστο κίνδυνο για το βρέφος όταν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν λαμβάνετε digoxin, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε κάποιο από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση διγοξίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση της διγοξίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά μπορεί να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση διγοξίνης με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση της διγοξίνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Μια νοσοκόμα ή άλλος εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας θα σας δώσει διγοξίνη σε νοσοκομείο. η διγοξίνη χορηγείται συνήθως ως βολή σε μυ ή σε φλέβα.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει λίγες δόσεις διγοξίνης μέχρι να βελτιωθεί η κατάστασή σας και μετά να μεταφερθείτε σε φάρμακο από το στόμα που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με αυτό, μιλήστε με το γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει προσεκτικά την πρόοδό σας ενώ παίρνετε digoxin για να δείτε εάν λειτουργεί σωστά και για να επιτρέψετε την αλλαγή της δόσης. Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να θέλει να παρακολουθείτε και να καταγράφετε την αρτηριακή σας πίεση και την καρδιακή συχνότητα καθημερινά.

Παρακολουθήστε για σημεία και συμπτώματα υπερδοσολογίας ενώ παίρνετε digoxin. Η ποσότητα της διγοξίνης που απαιτείται για να βοηθήσει τους περισσότερους ανθρώπους είναι πολύ κοντά στο ποσό που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα από την υπερβολική δόση. Ορισμένα σημεία έγκαιρης προειδοποίησης για υπερδοσολογία είναι η απώλεια της όρεξης, η ναυτία, ο έμετος, η διάρροια ή τα προβλήματα στην εμφάνιση. Άλλες ενδείξεις υπερδοσολογίας είναι μεταβολές στον ρυθμό ή στο ρυθμό του καρδιακού παλμού (γίνονται ακανόνιστες ή αργές), αίσθημα παλμών (αίσθημα χτύπημα στο στήθος) ή λιποθυμία. Σε βρέφη και μικρά παιδιά, τα πρώτα σημάδια υπερδοσολογίας είναι αλλαγές στον ρυθμό και τον ρυθμό του καρδιακού παλμού. Τα παιδιά μπορεί να μην εμφανίζουν τα άλλα συμπτώματα μόλις ενηλίκουν.

Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να φέρει ιατρική κάρτα ή βραχιόλι που να δηλώνει ότι λαμβάνετε digoxin.

Πριν από οποιαδήποτε εξέταση, ενημερώστε το γιατρό σας ότι χρησιμοποιείτε το digoxin. η διγοξίνη μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (OTC) φάρμακα και φυτικά (π.χ. βότανα του Αγίου Ιωάννη) ή συμπληρώματα βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Η σωστή χρήση της διγοξίνης

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Προφυλάξεις κατά τη χρήση της διγοξίνης

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Κολπική μαρμαρυγή Xarelto, διγοξίνη, διλτιαζέμη, προπρανολόλη, καρβιζέμη, σοταλόλη, φλεκαϊνίδη, ινδελάλη, rivaroxaban, Cartia XT, Multaq, Lanoxin

Καρδιακή ανεπάρκεια λισινοπρίλη, αμλοδιπίνη, μετοπρολόλη, φουροσεμίδη, καρβεδιλόλη, Lasix, βαρφαρίνη, διγοξίνη, Norvasc, διλτιαζέμη, Coreg, σπιρονολακτόνη

digoxin παρενέργειες

διγοξίνη