κουρκουμίνη: μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου;

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να προτείνουν την κουρκουμίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κουρκουμίνη, μια ουσία που βρίσκεται στο κουρκούμη, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ασιατική ιατρική για να θεραπεύσει διάφορες ασθένειες. Τώρα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία του καρκίνου.

Η κουρκουμίνη πιστεύεται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να μειώσει τη διόγκωση και τη φλεγμονή. Εξετάζεται ως θεραπεία του καρκίνου εν μέρει επειδή η φλεγμονή φαίνεται να παίζει ρόλο στον καρκίνο.

Η έρευνα σε εργαστήρια και ζώα δείχνει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, να επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου, να καταστήσει την χημειοθεραπεία πιο αποτελεσματική και να προστατεύσει τα υγιή κύτταρα από βλάβες από ακτινοθεραπεία Η κουρκουμίνη μελετάται για χρήση σε πολλούς τύπους καρκίνου.

Οι μελέτες της κουρκουμίνης στους ανθρώπους βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια. Πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές για τη διερεύνηση της κουρκουμίνης ως ενός τρόπου πρόληψης του καρκίνου σε άτομα με προκαρκινικές παθήσεις, ως θεραπεία καρκίνου και ως θεραπεία για σημεία και συμπτώματα που προκαλούνται από θεραπείες για τον καρκίνο.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να προτείνουν την κουρκουμίνη αυτή τη στιγμή. Όπως πάντα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτικό συμπλήρωμα. Δεν είναι σαφές πώς η κουρκουμίνη μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα φάρμακα.

Με

επισκεφθείτε το γιατρό σας