συμπληρώματα βότανα κατάθλιψης και φυσικές θεραπείες

Τάσεις κατάθλιψης

Μερικοί άνθρωποι με κατάθλιψη προτιμούν μη-ναρκωτικές προσεγγίσεις για να βοηθήσουν να διαχειριστούν την κατάστασή τους και να αισθάνονται καλύτερα Οι φυσικές θεραπείες και οι θεραπείες στο σπίτι μπορεί να είναι καλές για ήπιες μορφές κατάθλιψης. Αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι αποτελεσματικές για μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη.

Μια ιατρική περίθαλψη που δεν θεωρείται τυποποιημένη δυτική ιατρική πρακτική αναφέρεται ως συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική (CAM). Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε από τη διατροφή και την άσκηση έως την ψυχική προετοιμασία και τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων

Το βαλσαμόχορτο είναι ένα συνηθισμένο συμπλήρωμα βοτάνων που προτάθηκε για κατάθλιψη. Χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς σε άλλα μέρη του κόσμου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, τα ευρήματα της έρευνας ήταν μικτά. Φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα για ήπια έως μέτρια κατάθλιψη, όχι για τις πιο σοβαρές μορφές.

Το 5-HTP και το SAMe είναι άλλα συμπληρώματα που έχουν μελετηθεί για την κατάθλιψη.

Μην πάρετε ένα συμπλήρωμα εάν δεν έχετε μιλήσει με το γιατρό σας για αυτό. Θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακά σας και μπορεί να είναι επικίνδυνα για άτομα με ορισμένες προϋποθέσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμίσετε τους κινδύνους και τα πιθανά οφέλη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση.

Ο διαλογισμός περιγράφεται μερικές φορές ως μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης. Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, το οποίο βοηθά στην κατάθλιψή σας.

Η γιόγκα είναι μεσολάβηση μέρος, με ειδικές σωματικές στάσεις και τεχνικές αναπνοής. Σας βοηθά επίσης να χαλαρώσετε. Οι πρακτικές ποικίλλουν και ορισμένες δεν συνιστώνται για άτομα με ορισμένες ιατρικές καταστάσεις. Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι η γιόγκα μπορεί να είναι καλή και για την κατάθλιψη, αλλά τα στοιχεία δεν είναι καθοριστικά.

Οι περισσότερες θεραπείες αφής βασίζονται στην ιδέα ότι το μυαλό και το σώμα είναι διασυνδεδεμένα. η σωματική σας υγεία και η συναισθηματική σας ευεξία συνδέονται στενά. Η πίστη είναι ότι όταν το σώμα σας είναι χαλαρό, το μυαλό σας μπορεί να προσθέσει καλύτερη υγεία, λιγότερη κατάθλιψη και γενική ευεξία.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ασκήσεις μυαλού / σώματος, που χρησιμοποιούνται με διάφορα είδη αμαξώματος, μπορούν να ενισχύσουν τα συναισθήματα της ηρεμίας.

της νέας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαβίωση με διαταραχή διατροφικής κατανάλωσης