covaryx

Τα οιστρογόνα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου · παρακολουθούν την ανώμαλη κολπική αιμορραγία. Τα οιστρογόνα με ή χωρίς προγεστερόνες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου ή της άνοιας. Έχουν αναφερθεί αυξημένοι κίνδυνοι εμφράγματος του μυοκαρδίου, εγκεφαλικού επεισοδίου, επεμβατικού καρκίνου του μαστού, πνευμονικής εμβολής και βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες (ηλικίας 50 έως 79 ετών). Έχει επίσης αναφερθεί αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης πιθανής άνοιας σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω. Το προϊόν αυτό περιέχει οιστρογόνο και ανδρογόνο, όχι προγεστερόνη. Αυτός ο συνδυασμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια μιας γνωστής ή πιθανολογούμενης εγκυμοσύνης.

Χρήσεις για το Covaryx

Θεραπευτική κατηγορία: Συνδυασμός οιστρογόνων / ανδρογόνων

Φαρμακολογική κατηγορία: Οιστρογόνο

Τα εστεροποιημένα οιστρογόνα είναι ένα ανθρωπογενές μείγμα οιστρογόνων. Το οιστρογόνο είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον οργανισμό σε μεγαλύτερες ποσότητες στα θηλυκά. Είναι απαραίτητο για την φυσιολογική σεξουαλική ανάπτυξη του θηλυκού και για τη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου κατά τη διάρκεια των παιδικών χρόνων. Η μεθυλοτεστοστερόνη είναι μια ανθρωπογενής μορφή τεστοστερόνης, μια ορμόνη που παράγεται από το σώμα σε μεγαλύτερες ποσότητες σε άνδρες και σε μικρές ποσότητες σε θηλυκά. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης εμφανίζονται όταν η ισορροπία των ορμονών αλλάζει στο γυναικείο σώμα. Αυτός ο συνδυασμός ορμονών θα ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης προσθέτοντας περισσότερες ορμόνες στο σώμα.

Αυτό το φάρμακο είναι διαθέσιμο μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Η χρήση εστεροποιημένων οιστρογόνων και συνδυασμού μεθυλοτεστοστερόνης δεν συνιστάται στα παιδιά.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Covaryx

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα των εστεροποιημένων οιστρογόνων και του συνδυασμού μεθυλοτεστοστερόνης στους ηλικιωμένους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα άνοιας, νεφρού ή καρδιάς που σχετίζονται με την ηλικία και η οποία μπορεί να απαιτεί προσοχή και προσαρμογή της δόσης σε ασθενείς που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά η χρήση και των δύο φαρμάκων μπορεί να είναι η καλύτερη θεραπεία για σας. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αναπόφευκτη. Εάν χρησιμοποιείται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο ή να σας δώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με τη χρήση τροφής, οινοπνεύματος ή καπνού.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν εστεροποιημένα οιστρογόνα και μεθυλοτεστοστερόνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Covaryx. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας.

Αυτό το φάρμακο συνοδεύεται από ένθετο πληροφοριών ασθενούς. Διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες στο ένθετο. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Η σωστή χρήση εστεροποιημένων οιστρογόνων και μεθυλοτεστοστερόνης

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσετε αν πρέπει να συνεχίσετε να το πάρετε. Αυτές οι επισκέψεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 6 έως 12 μήνες ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Είναι απίθανο μια μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα να μείνει έγκυος. Αλλά, πρέπει να ξέρετε ότι η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος θα μπορούσε να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Πολύ σπάνια, αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Είναι πολύ πιθανότερο να έχετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες αν καπνίζετε τσιγάρα ή είστε υπέρβαροι ή εάν έχετε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλή χοληστερόλη στο αίμα. Συζητήστε με το γιατρό σας αν νομίζετε ότι μπορεί να διατρέξετε κίνδυνο.

Η χρήση μεγάλων δόσεων οιστρογόνου μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου (π.χ., καρκίνου του ενδομητρίου). Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο. Εάν έχετε κολπική αιμορραγία με αυτό το φάρμακο, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το στήθος σας για τυχόν ασυνήθιστους σβώλους ή εκκρίσεις και να λαμβάνετε ακτινογραφίες κάθε χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Αυτές οι εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές αν έχετε ένα μέλος της οικογένειας με ιστορικό καρκίνου του μαστού. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας σε ηλικιωμένες γυναίκες (άνω των 65 ετών). Συζητήστε με το γιατρό σας εάν αυτό σας αφορά.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να ελέγχετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Η χρήση μεγάλων δόσεων μεθυλοτεστοστερόνης για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρών ηπατικών προβλημάτων (π.χ. ηπατίτιδα πελλίωσης ή καρκίνο του ήπατος). Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του Covaryx

Πριν από οποιαδήποτε ιατρική εξέταση, ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρούς ότι παίρνετε αυτό το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ορισμένων εξετάσεων ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό το φάρμακο. Επίσης, ίσως χρειαστεί να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για μερικές εβδομάδες πριν και μετά τη χειρουργική επέμβαση ή εάν είστε ανενεργός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Covaryx Παρενέργειες

Το Covaryx (εστεροποιημένα οιστρογόνα / μεθυλοτεστοστερόνη)

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία X Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη

Πρόγραμμα CSA 3 Μέτρια δυναμικό κατάχρησης

WADA Class Anti-Doping Classification

Μετεμμηνοπαυσιακά συμπτώματα οιστραδιόλη, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Premarin Vaginal

Εμμηνοπαυσιακές Διαταραχές Estratest, Covaryx HS, EEMT, εστεροποιημένα οιστρογόνα / μεθυλοτεστοστερόνη, Estratest Η. S., EEMT HS, Menogen

Παρουσιτίνη, Brisdelle, Duavee, Estratest, Covaryx HS, EEMT, εστεροποιημένα οιστρογόνα / μεθυλοτεστοστερόνη, Estratest H.S.