ανίχνευση παθήσεων και καταστάσεων οφθαλμών

Καθώς ο πληθυσμός μας μεγαλώνει, η απώλεια όρασης από οφθαλμικές ασθένειες αυξάνεται.

Περίπου 3,3 έως 4,1 εκατομμύρια πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ηλικίας άνω των 40 ετών είναι τυφλοί ή έχουν χαμηλή όραση. Αυτό είναι περίπου 1 στα 28 άτομα. Μέχρι το 2020, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ανέλθει σε 5,5 εκατομμύρια – αύξηση κατά 60%.

Σχετικός με την ηλικία εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας. Καταρράκτης; Διαβητικές οφθαλμικές παθήσεις. Γλαυκώμα

Είναι δύσκολο να γνωρίζετε εάν ή όταν το παιδί σας χρειάζεται να δει έναν πάροχο φροντίδας ματιών. Αλλά οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι οι εξετάσεις ματιών – οι οποίες εκτελούνται κατά τη διάρκεια κανονικών επισκέψεων των παιδιών – βοηθούν στην προστασία του οράματος του παιδιού σας και παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία των ματιών του / της. Η παιδική υγεία των ματιών αρχίζει στο νεογέννητο νηπιαγωγείο και πρέπει να συνεχιστεί καθ ‘όλη την παιδική ηλικία, λέει ο Michael Repka, MD, καθηγητής οφθαλμολογίας και παιδιατρικής στο Johns Hopkins University School of Medicine. “Για πολλά παιδιά, μια αξιολόγηση …

Η NEI έχει εντοπίσει τις πιο συχνές οφθαλμικές παθήσεις σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών

Για να προλάβετε έγκαιρα τις οφθαλμικές σας καταστάσεις και να αποφύγετε την απώλεια όρασης, θα πρέπει να λάβετε μια βασική εξέταση οφθαλμών όταν είστε 40. Αν είστε σε υψηλό κίνδυνο για ένα πρόβλημα οφθαλμού, συνιστώνται ετήσιες επισκέψεις. Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας κάθε 2 έως 4 χρόνια έως ότου είστε 54 ετών. Στη συνέχεια, οι επισκέψεις θα πρέπει να είναι πιο συχνές – κάθε 1 έως 3 χρόνια. Μέχρι να φτάσετε στα 65, εξετάστε τις επισκέψεις κάθε 1 έως 2 χρόνια.

Εδώ πρέπει να ξέρετε για τις απειλές αυτές στην όρασή σας.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) καταστρέφει, στη συνέχεια, καταστρέφει, την κεντρική όραση, το ευθεία λεπτομέρεια σας. Αυτή η ασθένεια των ματιών λαμβάνει δύο μορφές, ξηρές και υγρές. Περίπου το 90% των περιπτώσεων AMD είναι ξηρές. Το υπόλοιπο 10% είναι υγρό, μια πιο προηγμένη μορφή. Η υγρή AMD είναι πιο επιβλαβής, προκαλώντας περίπου το 90% της σοβαρής απώλειας όρασης.

Αρχίζοντας με τον υψηλότερο κίνδυνο, οι άνθρωποι που

Η AMD είναι ανώδυνη. Μπορεί να επιδεινωθεί αργά ή γρήγορα. Η ξηρή AMD μπορεί να επηρεάσει την κεντρική όραση μέσα σε λίγα χρόνια. Η υγρή AMD μπορεί να προκαλέσει ξαφνικές και δραματικές αλλαγές στην όραση. Και στις δύο περιπτώσεις, η έγκαιρη ανίχνευση και η θεραπεία είναι το κλειδί για την επιβράδυνση της απώλειας όρασης. Βλέπετε αμέσως τον γιατρό σας, εάν το παρατηρήσετε