τον τρόπο ζωής και τον τρόπο ζωής των πανών

Γενικά, ένα εξάνθημα πάνας μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία στο σπίτι με αυτές τις πρακτικές

Κρατήστε την περιοχή της πάνας καθαρή και στεγνή. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την περιοχή της πάνας του μωρού σας καθαρή και στεγνή είναι να αλλάξετε τις πάνες αμέσως μόλις είναι βρεγμένες ή λερωμένες. Μέχρις ότου το εξάνθημα είναι καλύτερο, αυτό μπορεί να σημαίνει να σηκωθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αλλάξετε την πάνα.

Αφού καθαρίσετε απαλά και στεγνώσετε το δέρμα, εφαρμόστε κρέμα, πάστα ή αλοιφή. Ορισμένα προϊόντα, όπως οξείδιο ψευδαργύρου και βαζελίνη, λειτουργούν καλά για να προστατεύουν το δέρμα από την υγρασία. Μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε πλήρως αυτό το προστατευτικό στρώμα στην επόμενη αλλαγή πάνας, καθώς αυτό θα μπορούσε να βλάψει το δέρμα περισσότερο. Εάν θέλετε να το αφαιρέσετε, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ορυκτέλαιο σε μια μπάλα από βαμβάκι.

Εφαρμόζοντας αλοιφή, πάστα, κρέμα ή λοσιόν. Διάφορα φάρμακα για την εξάντληση της πάνας διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή. Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για συγκεκριμένες συστάσεις. Ορισμένα δημοφιλή προϊόντα χωρίς συνταγή περιλαμβάνουν τα A + D, Balmex, Desitin, Triple Paste και Lotrimin (για μολύνσεις ζύμης).

Το οξείδιο του ψευδαργύρου είναι το ενεργό συστατικό σε πολλά προϊόντα εξώθησης με πάνα. Συνήθως εφαρμόζονται στο εξάνθημα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να καταπραΰνουν και να προστατεύουν το δέρμα του μωρού σας. Δεν χρειάζεται πολύ – μια λεπτή κάλυψη θα κάνει. Το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από φαρμακευτικές κρέμες, όπως ένα αντιμυκητιασικό ή στεροειδές, όταν είναι απαραίτητο. Θα μπορούσατε επίσης να εφαρμόσετε ζελέ πετρελαίου στην κορυφή, η οποία βοηθά στη διατήρηση της πάνας από το να κολλήσει στην κρέμα.

Αλοιφές, πάστες ή κρέμες μπορεί να είναι λιγότερο ερεθιστικές από τις λοσιόν. Αλλά οι αλοιφές και οι πάστες δημιουργούν ένα φράγμα πάνω στο δέρμα και δεν του επιτρέπουν να δέχεται αέρα. Κρέμες στεγνώνουν στο δέρμα και αφήνουν τον αέρα μέσα. Συζητήστε με το γιατρό σας τι είδους προϊόν θα ήταν καλύτερο για το εξάνθημα του παιδιού σας.

Κατά γενικό κανόνα, κολλήστε με προϊόντα που προορίζονται για μωρά. Αποφύγετε αντικείμενα που περιέχουν μαγειρική σόδα, βορικό οξύ, καμφορά, φαινόλη, βενζοκαΐνη, διφαινυδραμίνη ή σαλικυλικά άλατα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να είναι τοξικά για τα μωρά.