του διαβήτη και των προδιάβιων

Τάσεις διαβήτη

Αυτή η ύπουλη κατάσταση υγείας δεν έχει συμπτώματα. Αλλά είναι σχεδόν πάντα παρούσα προτού πάρετε διαβήτη τύπου 2. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας είναι υψηλότερο από το κανονικό, αλλά δεν είναι ακόμη αρκετά υψηλό για να διαγνωστεί η ασθένεια.

Μέχρι τη στιγμή που έχετε διαγνωστεί με διαβήτη, πολλά από αυτά τα προβλήματα έχουν ήδη ληφθεί.

Μάθετε για τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη τύπου 2

Είναι πολύ πιθανό να πάρετε αυτή την ασθένεια αν εσείς

Θα πρέπει να δοκιμάσετε για prediabetes εάν πληροίτε τα παραπάνω κριτήρια και εσείς

Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι με prediabetes δεν έχουν συμπτώματα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι είστε επιπρόσθετος διψασμένος, καυγάς πολύ περισσότερο, ή έχετε θολή όραση ή ακραία κόπωση.

Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μία από τις τρεις διαφορετικές εξετάσεις αίματος – τη δοκιμασία γλυκόζης πλάσματος νηστείας, τη δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από του στόματος ή τη δοκιμασία αιμοσφαιρίνης A1c.

Η δοκιμασία γλυκόζης πλάσματος νηστείας μετράει το σάκχαρό σας μετά από μια γρήγορη νηστεία. Εάν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας είναι υψηλότερο από το κανονικό μετά τη δοκιμασία, μπορεί να έχετε υποείδη.

Η δοκιμή ανοχής γλυκόζης από το στόμα καταγράφει το σάκχαρό σας μετά από μια γρήγορη και στη συνέχεια και πάλι 2 ώρες αφού έχετε ένα πολύ γλυκό ποτό. Εάν το σάκχαρο του αίματός σας είναι υψηλότερο από το κανονικό 2 ώρες μετά τη δοκιμασία, μπορεί να έχετε προκαταβολικά.

Η δοκιμασία αιμοσφαιρίνης A1c εξετάζει το μέσο όρο σακχάρου στο αίμα σας για τους τελευταίους 2 έως 3 μήνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δει εάν ο διαβήτης σας είναι υπό έλεγχο ή για να διαγνώσει την ασθένεια.