διατροφή για μια ζωή

Γνωρίζετε το τρυπάνι υγιεινής διατροφής: Τρώτε λιγότερο fa? πάρτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. και σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάτε την ίνα σας! Αυτοί είναι μερικοί από τους διαιτητικούς κανόνες που λένε οι γιατροί μπορούν να μας κρατήσουν υγιείς και ευτυχισμένους για τη ζωή.

Αλλά ενώ αυτές είναι μεγάλες κατευθυντήριες γραμμές, η αλήθεια είναι ότι τα σώματά μας είναι έργα σε εξέλιξη. Νέες ανάγκες υγείας – και ορισμένοι κίνδυνοι για την υγεία – εμφανίζονται κατά τη διάρκεια κάθε δεκαετίας της ζωής μας. Και αυτό σημαίνει ότι οι διατροφικές μας ανάγκες αλλάζουν και με την πάροδο του χρόνου.

Δεν είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τις ίδιες υγιεινές συνήθειες στις 20 που κάνουμε στις 4. είναι απλώς ότι καθώς γερνάμε, η ανάγκη μπορεί να γίνει πιο κρίσιμη “, λέει ο διατροφολόγος Samantha Heller, RD, ανώτερος κλινικός διαιτολόγος με το Ιατρικό Κέντρο της Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Και καθώς περνάμε κάθε δεκαετία, ο αντίκτυπος της ανθυγιεινής διατροφής γίνεται επίσης μεγαλύτερος, λέει η Nancy Wellman, PhD.

“Θα αρχίσετε να βλέπετε κάποια φυσικά αποτελέσματα που μπορούν να γίνουν εμφανή καθώς μεγαλώνετε”, λέει ο Wellman, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Πόρων για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και τη Γήρανση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

Για να σας βοηθήσει να έχετε την καλύτερη δυνατή υγεία από κάθε δεκαετία της ζωής σας, ρωτήσατε τρεις εμπειρογνώμονες για να βοηθήσετε να καταγράψετε μια ζωή των διατροφικών αναγκών.

Εάν υπάρχει ένας χρόνος που προσωποποιεί την υγεία και τη ζωτικότητα, είναι τα 20 και 30. Αλλά μόνο και μόνο επειδή αισθάνεστε υπέροχα και η ενέργειά σας δεν γνωρίζει όρια, μην κάνετε το λάθος να ρίχνετε διατροφική προσοχή στον άνεμο.

Ακόμα κι αν είσαι “νέος και λεπτός και πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο, αυτό που τρώει εξακολουθεί να έχει σημασία επειδή έχει ένα χημικό αποτέλεσμα εσωτερικά – και αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από την ηλικία σου”, λέει ο Heller.

Παρόλο που μπορεί να μην δείτε ή να αισθανθείτε τις συνέπειες αμέσως, ο Heller λέει ότι με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες.

Πράγματι, η έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κλινικής Διατροφής αποκάλυψε ότι οι πιο κόκκινες γυναίκες από το κρέας έφαγαν μεταξύ των ηλικιών 18 και 30, τόσο υψηλότερος ήταν ο κίνδυνος για υψηλή αρτηριακή πίεση αργότερα στη ζωή τους.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Κοτόπουλο, σοκολάτα, σαλάτες, επιδόρπια, σούπα