διαφορετικά είδη γρίπης: γρίπη α, β, γ και πολλά άλλα

Όχι όλη η γρίπη δημιουργείται ίση: Μερικοί τύποι μπορούν να σας κάνουν πολύ άρρωστους, ενώ άλλοι τύποι γρίπης προκαλούν ηπιότερα συμπτώματα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τους διάφορους τύπους γρίπης.

Η γρίπη ή η γρίπη είναι μεταδοτική αναπνευστική οδός που προκαλείται από διάφορες ιοί γρίπης. Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν μυϊκούς πόνους και πόνο, πονοκέφαλο και πυρετό.

Οι ιοί της γρίπης εισέρχονται στο σώμα μέσω των βλεννογόνων της μύτης, των ματιών ή του στόματος. Κάθε φορά που αγγίζετε το χέρι σας σε μία από αυτές τις περιοχές, ενδέχεται να μολύνεστε με έναν ιό.

Αυτό καθιστά πολύ σημαντικό να κρατάτε τα χέρια σας απαλλαγμένα από βήχα με συχνό και λεπτομερές πλύσιμο των χεριών. Ενθαρρύνετε τα μέλη της οικογένειας να κάνουν το ίδιο για να μένουν καλά και να αποτρέπουν τη γρίπη.

Υπάρχουν τρεις τύποι ιών της γρίπης: Α, Β και Γ. Οι τύποι Α και Β προκαλούν τις ετήσιες επιδημίες της γρίπης που έχουν έως και 20% του πληθυσμού ορμηίνοντας, πονώντας, βήχοντας και τρέχοντας υψηλοί πυρετοί. Ο τύπος C προκαλεί επίσης fl; Ωστόσο, τα συμπτώματα της γρίπης τύπου Γ είναι πολύ λιγότερο σοβαρά.

Η γρίπη συνδέεται μεταξύ 3.000 και 49.000 θανάτων και 200.000 νοσηλείες κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εμβόλιο εποχικής γρίπης δημιουργήθηκε για να αποτρέψει αυτές τις επιδημίες.

Οι ιοί γρίπης τύπου A ή γρίππης Α είναι ικανοί να μολύνουν τα ζώα, αν και είναι πιο κοινό για τους ανθρώπους να υποφέρουν από τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτό τον τύπο γρίπης. Τα άγρια ​​πτηνά λειτουργούν συνήθως ως ξενιστές για αυτόν τον ιό της γρίπης.

Ο ιός της γρίπης τύπου Α αλλάζει συνεχώς και είναι γενικά υπεύθυνος για τις μεγάλες επιδημίες της γρίπης. Ο ιός της γρίπης Α2 (και άλλες παραλλαγές της γρίπης) μεταδίδεται από άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί. Τα πιο συνηθισμένα σημάδια γρίπης είναι εκείνες οι επιφάνειες που έχει μολυνθεί από ένα μολυσμένο άτομο και δωμάτια όπου έχει πρόσφατα, ειδικά περιοχές όπου έχει φτάσει στο φτέρνισμα.

Σε αντίθεση με τους ιούς της γρίπης τύπου Α, η γρίπη τύπου Β βρίσκεται μόνο στους ανθρώπους. Η γρίπη τύπου Β μπορεί να προκαλέσει μια λιγότερο σοβαρή αντίδραση από τον ιό της γρίπης τύπου Α, αλλά περιστασιακά, η γρίπη τύπου Β μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Οι ιοί τύπου Γ της γρίπης δεν ταξινομούνται ανά υποτύπο και δεν προκαλούν πανδημίες.