κυκλοβενζαπρίνη, δοσολογία & παρενέργειες

Τι είναι η κυκλοβενζαπρίνη;

Η κυκλοβενζαπρίνη χρησιμοποιείται μαζί με την ανάπαυση και τη φυσική θεραπεία για τη θεραπεία των συνθηκών του σκελετικού μυός, όπως ο πόνος ή ο τραυματισμός.

Η κυκλοβενζαπρίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς που δεν αναφέρονται στον παρόντα οδηγό φαρμάκων.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κυκλοβενζαπρίνη εάν έχετε διαταραχή του θυρεοειδούς, καρδιακό αποκλεισμό, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή καρδιακού ρυθμού ή έχετε υποστεί πρόσφατα καρδιακή προσβολή.

Σημαντικές πληροφορίες

Μην χρησιμοποιείτε την κυκλοβενζαπρίνη εάν έχετε λάβει αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μια επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων μπορεί να συμβεί Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδιο, λινεζολίδιο, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλοκυπρομίνη.

Μην χρησιμοποιείτε την κυκλοβενζαπρίνη εάν έχετε λάβει αναστολέα ΜΑΟ τις τελευταίες 14 ημέρες. Μια επικίνδυνη αλληλεπίδραση φαρμάκων μπορεί να συμβεί Οι αναστολείς ΜΑΟ περιλαμβάνουν ισοκαρβοξαζίδιο, λινεζολίδιο, φαινελζίνη, ρασαγιλίνη, σελεγιλίνη και τρανυλοκυπρομίνη.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την κυκλοβενζαπρίνη εάν είστε αλλεργικοί σε αυτήν ή εάν έχετε

μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού ή έχετε υποστεί πρόσφατα καρδιακή προσβολή

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το φάρμακο

συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια

μπλοκ καρδιάς; ή

μια διαταραχή του θυρεοειδούς.

Για να βεβαιωθείτε ότι η κυκλοβενζαπρίνη είναι ασφαλής για εσάς, ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε

ηπατική νόσο

γλαυκώμα

διευρυμένο προστάτη. ή

προβλήματα με την ούρηση.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στις παρενέργειες αυτού του φαρμάκου.

Η κυκλοβενζαπρίνη δεν αναμένεται να βλάψει ένα αγέννητο μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Δεν είναι γνωστό εάν η κυκλοβενζαπρίνη διέρχεται στο μητρικό γάλα ή εάν θα μπορούσε να βλάψει ένα θηλάζον μωρό. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν θηλάζετε ένα μωρό.

Η κυκλοβενζαπρίνη λαμβάνεται συνήθως μία φορά ημερησίως για μόνο 2 ή 3 εβδομάδες. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα συνταγών σας. Μην πάρετε αυτό το φάρμακο σε μεγαλύτερες ή μικρότερες ποσότητες ή για περισσότερο από το συνιστώμενο.

Πάρτε το φάρμακο την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Μην συνθλίβετε, μασάτε, σπάζετε ή ανοίγετε μια κάψουλα με εκτεταμένη αποδέσμευση. Πιάστε το ολόκληρο.

Μπορεί να έχετε δυσάρεστα συμπτώματα στέρησης όταν σταματήσετε να παίρνετε κυκλοβενζαπρίνη μετά από μακροχρόνια χρήση. Ρωτήστε το γιατρό σας πώς να αποφύγετε τα συμπτώματα στέρησης όταν σταματάτε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Η κυκλοβενζαπρίνη είναι μόνο μέρος ενός πλήρους προγράμματος θεραπείας που μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ανάπαυση, φυσική θεραπεία ή άλλα μέτρα ανακούφισης του πόνου. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από την υγρασία, τη θερμότητα και το φως.

Πάρτε τη δόση που παραλείψατε μόλις το θυμηθείτε. Περάστε τη χαμένη δόση εάν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη προγραμματισμένη δόση. Μην πάρετε επιπλέον φάρμακο για να καλύψετε τη χαμένη δόση.

Πώς πρέπει να λαμβάνω κυκλοβενζαπρίνη;

 Η υπερδοσολογία της κυκλοβενζαπρίνης μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να βλάψει τη σκέψη ή τις αντιδράσεις σας. Προσέξτε εάν οδηγείτε ή κάνετε οτιδήποτε απαιτεί να είσαστε σε επαγρύπνηση.

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει ορισμένες παρενέργειες της κυκλοβενζαπρίνης.

Λάβετε ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης εάν έχετε κάποια ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης στην κυκλοβενζαπρίνη: κνίδωση. δύσκολη αναπνοή. πρήξιμο του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο και καλέστε αμέσως το γιατρό σας αν έχετε

σοβαρή υπνηλία, γρήγορο καρδιακό ρυθμό

τρόμος ή κούνημα

χτύπημα καρδιακών παλμών ή κυματισμός στο στήθος σας? ή

αναταραχή, παραισθήσεις, πυρετός, υπερδραστήρια αντανακλαστικά, ναυτία, έμετος, διάρροια, απώλεια συντονισμού, λιποθυμία.

Οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες από την κυκλοβενζαπρίνη μπορεί να περιλαμβάνουν

κεφαλαλγία, ζάλη

υπνηλία, κουρασμένος συναίσθημα

πρόβλημα συγκέντρωσης

Τι συμβαίνει εάν χάσω μια δόση;

θολή όραση, ξηροστομία ή λαιμό, αλλοιωμένη αίσθηση γεύσης. ή

Τι συμβαίνει σε περίπτωση υπερδοσολογίας;

ναυτία, ενοχλητικό στομάχι, δυσκοιλιότητα.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών και μπορεί να συμβούν και άλλες. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Μπορείτε να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κυβέρνηση στο 1088.

Τι πρέπει να αποφύγω;

Συνήθης δόση ενηλίκων για μυϊκό σπασμό

Αρχική δόση: 5 mg από του στόματος 3 φορές την ημέρα. Με βάση την απόκριση των ασθενών, η δόση μπορεί να αυξηθεί είτε στα 7,5 mg είτε στα 10 mg 3 φορές την ημέρα. Οι εναλλακτικές δόσεις περιλαμβάνουν την κάψουλα παρατεταμένης απελευθέρωσης 15 mg ή 30 mg κάψουλα παρατεταμένης αποδέσμευσης από του στόματος μία φορά την ημέρα.

Κυκλοβενζαπρίνη παρενέργειες

Συνήθης γηριατρική δόση για μυϊκό σπασμό

Επειδή τα περισσότερα μυοχαλαρωτικά και αντισπασμωδικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αντιχολινεργικές ανεπιθύμητες ενέργειες, καταστολή και αδυναμία και επειδή η αποτελεσματικότητά τους σε δόσεις ανεκτές από τους ηλικιωμένους είναι αμφισβητήσιμη, η κυκλοβενζαπρίνη πληροί τα κριτήρια Beers ως φάρμακο ενδεχομένως ακατάλληλο για χρήση σε ηλικιωμένους ενήλικες. Ο παρασκευαστής προτείνει μια αρχική δόση στους ηλικιωμένους των 5 mg, η οποία τιτλοδοτείται αργά προς τα πάνω, με βάση την ατομική ανταπόκριση του ασθενούς. Τα σκευάσματα παρατεταμένης απελευθέρωσης δεν συνιστώνται για χρήση σε ηλικιωμένους ασθενείς.

Συνήθης παιδιατρική δόση για μυϊκό σπασμό

Παιδιατρικοί ασθενείς ηλικίας 15 ετών και άνω. Αρχική δόση: 5 mg από του στόματος 3 φορές την ημέρα. Με βάση την απόκριση των ασθενών, η δόση μπορεί να αυξηθεί είτε στα 7,5 mg ή 10 mg 3 φορές την ημέρα.

Εάν παίρνετε κυκλοβενζαπρίνη με άλλα φάρμακα που σας κάνουν να κοιμηθείτε ή να επιβραδύνετε την αναπνοή σας, μπορεί να προκαλέσετε επικίνδυνες ή απειλητικές για τη ζωή ανεπιθύμητες ενέργειες. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε την κυκλοβενζαπρίνη με ένα υπνωτικό χάπι, φάρμακο ναρκωτικού πόνου, άλλα μυοχαλαρωτικά ή φάρμακα για άγχος, κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

Αυτή η λίστα δεν είναι πλήρης. Άλλα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την κυκλοβενζαπρίνη, συμπεριλαμβανομένων συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, βιταμινών και φυτικών προϊόντων. Δεν περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές αλληλεπιδράσεις σε αυτόν τον οδηγό φαρμάκων.

4.02.2015-12-02, 1:14:15

Κατηγορία Β εγκυμοσύνης Δεν υπάρχει αποδεδειγμένος κίνδυνος για τον άνθρωπο

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στην κυβέρνηση

Σπασμός μυών Soma, μπακλοφένη, Flexeril, διαζεπάμη, τισανιδίνη, βαλίμιο, μεθοκαρβαμόλη, ροβαξίνη, ζαναφλέξ, καρισοπροδόλη, μεθαξαλόνη, σκελλαξίνη

Ακεταμινοφαίνη σιατικά, Τυλενόλη, ναπροξένη, ασπιρίνη, ιβουπροφαίνη, δικλοφενάκη, Flexeril, Voltaren, Paracetamol, Aleve, ινδομεθακίνη, Advil

Πληροφορίες χορήγησης κυκλοβενζαπρίνης

Ποια άλλα φάρμακα θα επηρεάσουν την κυκλοβενζαπρίνη;

κυκλοβενζαπρίνη