dexedrine spansules

Οι αμφεταμίνες έχουν υψηλό δυναμικό για κατάχρηση και η χορήγηση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε εξάρτηση από τα ναρκωτικά και πρέπει να αποφευχθεί. Η κακή χρήση των αμφεταμινών μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο και σοβαρές καρδιαγγειακές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Χρήσεις για το Dexedrine Spansules

Θεραπευτική κατηγορία: Διεγερτικό του ΚΝΣ

Χημική κατηγορία: Αμφεταμίνη (τάξη)

Η δεξτροαμφεταμίνη λειτουργεί στη θεραπεία της ADHD αυξάνοντας την προσοχή και μειώνοντας την ανησυχία στα παιδιά και τους ενήλικες που είναι υπερδραστήρια, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για πολύ καιρό ή να αποσπαστούν εύκολα και να παρορμηθούν. Αυτό το φάρμακο χρησιμοποιείται ως μέρος ενός συνολικού προγράμματος θεραπείας που περιλαμβάνει επίσης την κοινωνική, εκπαιδευτική και ψυχολογική θεραπεία.

Αυτό το φάρμακο διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή. Οι συνταγές δεν μπορούν να ξαναγεμιστούν. Μια νέα συνταγή πρέπει να λαμβάνεται από το γιατρό σας κάθε φορά που εσείς ή το παιδί σας χρειάζεται αυτό το φάρμακο.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις των δισκίων δεξτροαμφεταμίνης για τη θεραπεία της διαταραχής υπερκινητικότητας λόγω έλλειψης προσοχής σε παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Dexedrine Spansules

Η κάψουλα παρατεταμένης απελευθέρωσης δεξτροαμφεταμίνης δεν συνιστάται για τη θεραπεία διαταραχής υπερκινητικότητας λόγω έλλειψης προσοχής σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών.

Δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της δεξτροαμφεταμίνης σε γηριατρικούς ασθενείς.

Οι μελέτες σε γυναίκες που θηλάζουν έχουν αποδείξει βλαβερές συνέπειες για τα βρέφη. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο θα πρέπει να συνταγογραφείται ή θα πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Όταν παίρνετε αυτό το φάρμακο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζει ο επαγγελματίας υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Δεν συνιστάται η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα. Ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να μην σας θεραπεύσει με αυτό το φάρμακο ή να αλλάξει ορισμένα από τα άλλα φάρμακα που παίρνετε.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου με οποιοδήποτε από τα παρακάτω φάρμακα συνήθως δεν συνιστάται, αλλά ενδέχεται να απαιτείται σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν τα δύο φάρμακα συνταγογραφούνται μαζί, ο γιατρός σας μπορεί να αλλάξει τη δόση ή πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ένα ή και τα δύο φάρμακα.

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Αυτή η ενότητα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ορθή χρήση ενός αριθμού προϊόντων που περιέχουν δεξτροαμφεταμίνη. Μπορεί να μην είναι συγκεκριμένη για το Dexedrine Spansules. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά.

Πάρτε αυτό το φάρμακο μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην πάρετε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το πάρετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Εάν ληφθούν πάρα πολλά, μπορεί να γίνει συνήθεια. Εάν εσείς ή το παιδί σας αισθανθείτε ότι το φάρμακο δεν λειτουργεί σωστά αφού το πάρετε για αρκετές εβδομάδες, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας και μην αυξήσετε τη δόση.

Αυτό το φάρμακο πρέπει να συνοδεύεται από οδηγό φαρμάκων. Διαβάστε και ακολουθήστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες. Ρωτήστε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Ρωτήστε τον φαρμακοποιό σας για τον Οδηγό Φαρμακευτικής, αν δεν έχετε.

Εάν εσείς ή το παιδί σας χρησιμοποιήσετε τη μορφή δισκίου αυτού του φαρμάκου και το παίρνετε δύο ή τρεις φορές την ημέρα. Πάρτε την πρώτη δόση το πρωί. Οι άλλες δόσεις μπορούν να ληφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας με 4 έως 6 ώρες μεταξύ των δόσεων.

Το καλύτερο είναι να παίρνετε το καψάκιο παρατεταμένης αποδέσμευσης το πρωί. Το να παίρνετε αυτό το φάρμακο το απόγευμα ή το βράδυ θα σας δυσκολευόταν να κοιμηθείτε.

Καταπιείτε τη κάψουλα παρατεταμένης απελευθέρωσης ολόκληρη. Μην συνθλίβετε, σπάτε ή το μασάτε.

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση αυτού του φαρμάκου, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Η σωστή χρήση της δεξτροαμφεταμίνης

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει εσάς ή την πρόοδο του παιδιού σας σε τακτικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι η δόση σας είναι σωστή και ότι το φάρμακο σας βοηθά. Ο γιατρός σας θα πρέπει να ελέγξει το αίμα, την καρδιά και την αρτηριακή πίεση του παιδιού σας για οποιαδήποτε προβλήματα ή ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκληθούν από αυτό το φάρμακο.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε χρησιμοποιήσει έναν αναστολέα ΜΑΟ (MAOI) όπως Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ή Parnate® εντός των τελευταίων 14 ημερών.

Ενημερώστε το γιατρό σας σχετικά με όλα τα φάρμακα που λαμβάνετε ή σχεδιάζετε να παίρνετε από εσάς ή το παιδί σας, συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυτικών φαρμάκων ή φαρμάκων για έλεγχο της όρεξης, άσθματος, κρυολογήματος, βήχα, , και προβλήματα κόλπων.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καρδιάς ή αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να είναι πιο πιθανό σε ασθενείς που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή λιποθυμία κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να αναγκάσει μερικούς ανθρώπους να αισθάνονται μια ψευδή αίσθηση ευεξίας ή να γίνονται ζαλάδες, ζάρι ή λιγότερο επιφυλακτικοί από ότι είναι κανονικά. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς αντιδράτε σε αυτό το φάρμακο πριν οδηγήσετε, χρησιμοποιήσετε μηχανές ή κάνετε οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο μέχρι να ξέρετε πώς αυτό το φάρμακο σας επηρεάζει.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση Dexedrine Spansules

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν εμφανιστεί θολή όραση, δυσκολία στην ανάγνωση ή οποιαδήποτε άλλη αλλαγή στην όραση κατά τη διάρκεια ή μετά τη θεραπεία. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει εσάς ή το παιδί σας να ελέγξετε τα μάτια σας από έναν οφθαλμίατρο (οφθαλμίατρο).

Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν εσείς ή η οικογένειά σας παρατηρήσετε τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως αύξηση της επιθετικότητας, εχθρικότητα, ανησυχία, ευερεθιστότητα ή αυτοκτονική σκέψη ή συμπεριφορά. Επίσης, ενημερώστε το γιατρό σας εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε ψευδαισθήσεις ή ασυνήθιστες σκέψεις, ειδικά εάν είναι καινούριες ή χειροτερεύουν γρήγορα.

Εάν εσείς ή το παιδί σας χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο για μεγάλο χρονικό διάστημα και νομίζετε ότι μπορεί να έχετε γίνει ψυχικά ή σωματικά εξαρτώμενο από αυτό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ορισμένα σημεία που μπορεί να εξαρτώνται από τη δεξτροαμφεταμίνη είναι

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει αργή ανάπτυξη στα παιδιά. Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί αυτό το φάρμακο, ο γιατρός θα πρέπει να παρακολουθεί το ύψος και το βάρος του παιδιού σας για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μεγαλώνει σωστά.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται φαινόμενο Raynaud. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε μυρμήγκιασμα ή πόνο στα δάχτυλα ή τα δάχτυλα των ποδιών όταν εκτίθεται σε κρύο, ωχρότητα ή κρύο αίσθημα στις άκρες των δακτύλων και των ποδιών ή αλλαγή χρώματος στα δάχτυλά σας.

Εάν εσείς ή το παιδί σας παίρνετε αυτό το φάρμακο σε μεγάλες δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην σταματήσετε να το παίρνετε χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να θέλει εσάς ή το παιδί σας να μειώσετε σταδιακά το ποσό που παίρνετε πριν να το σταματήσετε τελείως.

Πριν από οποιαδήποτε ιατρική εξέταση, ενημερώστε τον υπεύθυνο γιατρού ότι εσείς ή το παιδί σας παίρνετε αυτό το φάρμακο. Τα αποτελέσματα ορισμένων εξετάσεων ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό το φάρμακο.

Dexedrine Spansules Παρενέργειες

Δεξαδρίνη (δεξτροαμφεταμίνη)

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

CSA Πρόγραμμα 2 Υψηλό δυναμικό για κατάχρηση

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, μεθυλφαινιδάτη, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, αμφεταμίνη / δεξτροαμφεταμίνη, Focalin XR, ατομοξετίνη, Quillivant XR

Ναρκοληψία Adderall, μεθυλφαινιδάτη, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, αμφεταμίνη, Nuvigil, δεξτροαμφεταμίνη, αμφεταμίνη / δεξτροαμφεταμίνη, Evekeo