διαβήτη

Τάσεις διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια διαταραχή του μεταβολισμού – ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας χρησιμοποιεί αφομοιωμένα τρόφιμα για ανάπτυξη και ενέργεια. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι διαβήτη: τύπου 1, τύπου 2 και διαβήτης κύησης.

Πώς ξέρετε εάν έχετε διαβήτη; Μάθετε τι εμπλέκεται στη διάγνωση.

Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για διαβήτη, υπάρχουν θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων απλών πράξεων που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, που κάνουν μεγάλη διαφορά.

Διάφοροι γιατροί μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε διαφορετικές πτυχές του διαβήτη σας. Μάθετε ποιος χρειάζεστε στην ομάδα σας.

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει το σάκχαρο του αίματος. Υπάρχουν πολλοί τύποι ινσουλίνης που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πιο συχνές παρενέργειες, συμβουλές αποθήκευσης και πολλά άλλα.

Πολλές μορφές διαβήτη θεραπείας ινσουλίνης, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας δράσης, βραχείας δράσης, ενδιάμεσης δράσης, μακράς δράσης και προ-αναμεμιγμένης. Μάθετε ποιος τύπος είναι καλύτερο για τον διαβήτη σας.

Έχει ο γιατρός σας συνταγογραφήσει ινσουλίνη για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2; Θα θέλετε να μάθετε πώς και πότε να το πάρετε, ποιες παρενέργειες μπορεί να συμβεί και ποιες άλλες αλλαγές μπορεί να χρειαστεί να κάνετε.

Η εισπνεόμενη ινσουλίνη είναι μια άλλη επιλογή για άτομα με διαβήτη για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους. Λειτουργεί για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε εάν καπνίζετε ή έχετε άσθμα ή ΧΑΠ.

Η ινσουλίνη δεν είναι ο μόνος τύπος ενέσιμου φαρμάκου για το διαβήτη που μπορεί να συνταγογραφήσει ο γιατρός σας. Μάθετε για άλλα ενέσιμα φάρμακα.

Όταν σκέφτεστε για τα διαβητικά φάρμακα, μπορείτε να σκεφτείτε την ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα που παίρνετε από έναν πυροβολισμό ή μια αντλία. Υπάρχουν όμως και άλλοι που παίρνετε ως χάπι ή ότι εισπνέετε.